EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Корпоративни световни новини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корпоративни световни новини

mail10:30 | 28.10.2014прегледи 900 коментарикоментари 0


Американският гигант в онлайн продажбите Amazon отчете чиста загуба от 437 милиона долара за третото тримесечие спрямо 41 милиона долара за същия период миналата година, съобщи компанията, цитирана от ДПА. Приходите са нараснали с 20 процента до 20,58 милиарда долара спрямо 17,1 милиарда преди година. В подготовката за предстоящия сезон на празничното пазаруване се съсредоточаваме върху това на клиента да му бъде по-лесно и да има по-малко стрес от всякога, отбеляза главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос. Той обеща на клиентите повече изгодни покупки през сезона на празничното пазаруване. Сиатълската компания очакваше загуби, тъй като прави големи инвестиции в нови дейности и услуги.

Технологичният гигант Microsoft отчете печалба от 4,5 милиарда долара за периода юли-септември спрямо 5,2 милиарда за същия период на миналата година, съобщи компанията, цитирана от ДПА. Продажбите са се увеличили с 25 процента до 23,2 милиарда долара спрямо 18,5 милиарда година по-рано. Приходите от облачни услуги са нараснали със 128 процента.

Американският интернeт гигант Google и други фирми са инвестирали 542 милиона долара в нова компания, специализирана в добавена реалност, информира в. "Ню Йорк таймс". Оценявайки Magic Leap на около 2 милиарда долара, инвестицията от 542 милиона долара незабавно прехвърли младата фирма в предните ешелони на младите технологични компании, пише "Ню Йорк таймс". Magic Leap, която се намира далеч от Силициевата долина, в предградие на Маями, в момента няма приходи, нито продукти на пазара. Така наречената технология на добавена реалност вече съществува, но остава недобре развита. Google стигна по-напред от всяка друга компания, представяйки концепцията на пазара със своите интерактивни Google Glass. Magic Leap изглежда има значително по-амбициозни цели като например да изобразява богата интерактивна графика наред с това, което хората виждат реално, отбелязва в. "Ню Йорк таймс".Време е да върнем магията в света, заявява компанията на сайта си, на който може да се види слонче в човешки длани или кит, реещ се над плаж. Преди шест месеца Facebook направи подобна крачка като купи за 2 милиарда долара младата компания за виртуална реалност Oculus.

Американският автомобилостроител гигант General Motors съобщи, че печалбата му за третото тримесечие почти се е удвоила, тъй като печалбите в Северна Америка и Китай са компенсирали затрудненията в Европа и Южна Америка, предаде Асошиейтед прес. Чистата печалба на компанията възлиза на 1,38 милиарда долара или 81 цента на акция в периода юли-септември. Преди година GM отчете печалба от 698 милиона долара или 45 цента на акция. Това е първото тримесечие за тази година без значителни разходи по изтегляния. През 2014 година компанията имаше 75 изтегляния, засягащи над 30 милиона автомобила, което струва на компанията над 2,8 милиарда долара. Анализаторите очакваха 95 цента на акция. Приходите са нараснали с 2 процента до 39,25 милиарда долара спрямо прогнозите за приходи от 38,79 милиарда долара.

Audi изтегля 850 000 автомобила от компактните си седани А4, за да поправи софтуера, който управлява въздушните възглавници, съобщи днес германският автомобилопроизводител, цитиран от ДПА. Говорител на компанията от централата в Инголщат уточни, че заради проблема въздушните възглавници може да не се отворят при катастрофа. Изтеглянето засяга автомобилите, произведени от началото на
2012 година. От тях 150 000 са в Германия, а останалите са в други страни. Говорителят уточни, че проблемът е бил установен при вътрешен преглед. Компанията, собственост на Volkswagen Group, разследва едноцифрен брой катастрофи, при които е било възможно въздушната възглавница да не се е отворила като резултат от грешката в софтуера.

В Крим вече могат официално да се купуват автомобили от четири световни марки - Nissan, Renault, Peugeot и BMW. Това съобщи Михаил Смолянов, президент на обединението на компаниите за продажба на автомобили Автодел, цитиран от ТАСС. Световните автомобилостроители са се съгласили да работят на полуострова заради големия брой коли от тези марки, които са били купени в Крим, отбелязва Смолянов. "Четирите компании не се страхуват от санкции. Разбираемо е, че това е свързано с големия брой автомобили от тези марки (на полуострова). Поради тази причина им беше изгодно да се съгласят", каза той. Автомобилите ще се доставят в Крим чрез руски вносители с фериботи от Краснодарски край. До март (когато Крим бе анексиран от Русия - бел. ред.) колите са се доставяли от страните производители чрез украински партньор, но сега всички доставки от украински компании са прекратени. гаранционното обслужване на Nissan, Renault, Peugeot и BMW в Крим ще се извършва в пълен обем.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg