EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Корпоративни новини от седмицата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корпоративни новини от седмицата

mail17:15 | 11.11.2013прегледи 758 коментарикоментари 0


JPMorgan Chase, най-голяма по активи банка в САЩ, планира да закрие общо 15 000 работни места през 2013 година, според документи, публикувани във връзка с конференция на анализатори, предаде Франс прес. За цялата година финансовата група предвижда съкращаване на 4000 позиции във филиала си за банкиране на дребно и на 11 000 в подразделението за ипотечни заеми, където бе принудена да наеме доста служители, за да се справи с изземванията на недвижими имоти и просрочените плащания, до които доведе финансовата и ипотечната криза от последните години.

Водещи световни банки възнамеряват да забранят на служителите си да участват в професионални интернет форуми, съобщи в. WSJ Europe, цитиран от ИТАР-ТАСС. Банките JPMorgan и Credit Suisse разглеждат възможността да прекратят във вътрешните си мрежи достъпа до дискусионни форуми, които сега се ползват от десетки хиляди брокери, служители на много банки, а също и групи клиенти, отбелязва изданието. На свой ред Royal Bank of Scotland, Barclays, UBS и Citigroup също преразглеждат правилата и методите за контрол при форумите за обсъждания в интернет, чрез които си общуват служителите им. В последно време професионалните дискусионни интернет форуми станаха неотменна част от каналите за комуникация, с които трейдърите са свързани помежду си и с клиентите, посочва изданието. Именно тези формати на общуване обаче станаха основни източници на материали за наблюдаващите органи в съдебните разследвания, свързани с манипулирането на междубанкова лихва ЛИБОР (LIBOR - London Interbank Offered Rate), допълва вестникът.

Френската промишлена група Alstom предвижда да съкрати 1300 работни места, "основно в Европа", с дейностите по строежа на електрически централи Thermal Power и в информатиката на групата, обяви днес нейният президент и главен изпълнителен директор Патрик Крон без да изключва нови орязвания на персонала, предаде Франс прес.

Печалбата на най-голямата автомобилостроителна компания в света - японската Toyota Motor Corporation за периода април - септември е достигнала рекордните 1,2 трилиона йени или близо $12,7 млрд., предаде ИТАР-ТАСС. Местни медии съобщиха, че компанията е решила да повиши прогнозата си за печалбата за цялата финансова година и според анализатори тя може да нарасне до близо $22,3 млрд. Toyota ще отчете за първи път през последните шест години печалба за над 20 милиарда долара. Така корпорацията ще има резултати, които са близки до достигнати преди световната финансова криза, започнала през 2008 година. Нарастването на приходите, според експерти, се дължи до голяма степен на спада на курса на йената спрямо водещи западни валути, което е увеличило постъпленията на Toyota при операциите й в чужбина. Принос за успехите на компанията имат и мерките за намаляване на производствените разходи.

Германският производител на луксозни автомобили BMW обяви, че чистата му печалба се е увеличила с 3,2% през третото тримесечие въпреки трудните пазарни условия и високите разходи за нови технологии, предаде АР. Компанията посочи, че е спечелила 1,33 млрд. евро ($1,8 млрд.) през периода юли-септември спрямо 1,29 млрд. евро година по-рано. Приходите на групата BMW евро спрямо 18,82 млрд. евро, въпреки че продажбите на автомобили са нараснали с 10,7% до 481 657 коли. Печалбата преди облагане с лихви и данъци се е свила с 3,7%. BMW изтъкна високите разходи за нови технологии и за персонал, а също и засилващата се конкуренция. Главният изпълнителен директор Норберт Райтхофер потвърди годишната прогноза на компанията, заявявайки, че BMW очаква обемът на продажбите на се увеличи с едноцифрен процент, а печалбата преди облагане да бъде подобна на миналогодишната.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158