EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Корпоративни новини от седмицата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корпоративни новини от седмицата

mail16:55 | 29.09.2013прегледи 965 коментарикоментари 0


Южнокорейските гиганти за електроника Samsung и LG обявиха, че са се споразумели да се откажат от съдебното преследване, с което се ангажираха един срещу друг, за да защитят патентите на екраните си, предаде Франс прес. LG Display и Samsung Display - съответно производител на екрани номер едно и номер две в света - водеха дълъг спор за екраните на телевизори и друг вид техника от ново поколение. "Решено бе, че ние - и единият, и другият - трябва да положим усилия за консолидацията на нашата доминираща позиция в света, като по-скоро си сътрудничим, вместо да спорим за патентите, което излиза скъпо във всяко едно отношение", посочва в комюнике Samsung Display.

Авиокомпаниите Delta Air Lines и Virgin Atlantic получиха от американските власти имунитет срещу антимонополни разследвания, съобщи Bloomberg. Имунитетът означава, че авиопревозвачите могат да работят заедно по разписанията на полетите и да споделят печалбите. Двете компании планират да покриват заедно 32 двупосочни маршрута дневно, включително 24 от лондонското летище "Хийтроу", посочва АР. За Delta сделката дава възможност да засили предлаганите услуги между Лондон и района на Ню Йорк, а за Virgin – да привлече повече клиенти на Delta, пътуващи към британската столица.

Американските авиокомпании US Airways и American Airlines удължават с един месец крайния срок за сливането си на фона на опитите на американското правителство да блокира сделката, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. Делото, заведено от министерството на правосъдието и няколко американски щата, трябва да започне на 25 ноември. Първоначалното споразумение даваше възможност на всяка страна да се откаже от сливането до 17 декември, но вероятно делото няма да приключи до тази дата. Новото споразумение удължава срока до 18 януари или по-късна дата, ако съдът се произнесе в полза на превозвачите. Сливането в сделка за 11 млрд. евро би довело до създаване на най-голямата авиокомпания в света, но според министерството на правосъдието намаляване на конкуренцията в сектора би предизвикало увеличаване на цените и влошаване на услугите за клиентите.

Канадската технологична компания BlackBerry обяви, че е постигнала споразумение с финансов консорциум, оглавяван от канадския инвестиционен фонд Fairfax, който вече държи 10 на сто капитала й, за изкупуването й при сделка за $4,7 млрд., предадоха световните агенции. При тази спасителна операция за някогашния лидер в смартфоните, консорциумът, който става собственик на BlackBerry, е решил да свали от търговия акциите на канадската компания, уточни Франс прес. Офертата, която трябва да бъде одобрена от всички акционери, предвижда акциите на BlackBerry да бъдат изкупени за $9 едната и сделката да приключи най-късно на 4 ноември.

Софтуерният гигант Microsoft представи два нови модела на таблета си Surface в опит да засили продажбите и да предизвика конкурентната Apple и нейния iPad, предаде Ройтерс. Засега Сърфис не е пазарен успех. Майкрософт представи модела Surface 2 с чип с ниско потребление на енергия на ARM. Цената на устройствата започва от $449 за версията с 32 гигабайта памет.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg