EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Корпоративни новини от България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корпоративни новини от България

mail18:00 | 24.03.2014прегледи 2086 коментарикоментари 0


Българската куриерска компания Спиди АД подписа предварително споразумение за придобиване на 100% от капитала на Дайнамик Парсъл Дистрибюшън СА (Румъния) и 100% от капитала на Геопост България ООД. Двете дружества са дъщерни на френската компания ГеоПост СА и турската Геопост Юртичи Карго Сервизи АС и оперират на румънския и българския пазар на куриерски услуги.
По този начин Спиди започва да реализира плановете си за регионално развитие, като с придобиването на двете дружества българската куриерска компания ще има възможност да се фокусира върху консолидирането на българския и румънския пазар, като предоставя интегрирани логистични услуги на клиентите си от двете държави. Допълнително, Спиди ще има директен достъп до сухопътната мрежа на DPD в Европа, като пълноправен член.

Хранителният холдинг „Белла България“ предлага на студентите възможност да се включат в стажантските програми на компанията през цялата година. Традиционно компанията провежда летни стажантски програми с продължителност два и три месеца, но от тази година приемът на стажанти ще продължи през цялата година. В зависимост от свободните позиции за стажанти в „Белла България“, всички млади хора, завършили успешно трети курс, могат да кандидатстват за стаж в различни сфери – финанси, маркетинг, продажби, експорт, човешки ресурси, информационни технологии и други.

Банка ДСК предлага възможности за плащане на задълженията към Столична община съгласно Закона за местните данъци и такси. Клиентите може да заплатят дължимите данъци за недвижим имот и за превозно средство, както и таксите за битови отпадъци и за притежаване на куче, във всички офиси на банката в страната, а тези от тях, които притежават разплащателна сметка, могат да го направят през платформата за електронното банкиране. Плащането през ДСК Директ се отразява в реално време в Столична община, което прави възможно шофьор да заплати дистанционното от свое смарт устройство данък МПС и по време на провеждане на годишен технически преглед – в случай че е пропуснал да направи това предварително. Пунктовете за Годишен технически преглед в София имат изградена връзка със Столична община и ще отчетат също в реално време, че данъкът е заплатен успешно. Така може да се избегне връщането на автомобила за повторен преглед, поради причина неплатен данък”.
 

„Телерик“ АД беше призната за водещ работодател в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) за 2013 г. в категория „Средни компании“ с до 1000 служители. Това е единствената компания от България с отличие за най-добро място за работа в ЦИЕ в тазгодишното проучване на AonHewitt - лидера в сферата на човешките ресурси.

Българската софтуерна фирма ERP.BG стана пълноправен член на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) е създадена през 2001 година. Асоциацията е колективен представител на повече от 50 софтуерни фирми – пълноправни членове и 60 асоциирани членове, сред които висши учебни заведения, фондации, фондове за рисков капитал и др.

Lenovo представи в Lenovo Exclusive Store в България новото си портфолио от компютри и таблети за бизнес и за развлечение. Сред новите попълнения са флагмана ThninkPad X1 Carbon, хибридния таблет ThinkPad Tablet 8 и Yoga Tablet 10 HD+.

Ideal Standard Баня на годината отпразнува своята 10-та годишнина с приза „Баня на годината”.
Отличени бяха четири проекта. В категорията „Семейната баня на моето семейство” първо място е за проектите 3D Family Mapping на Ивайло Николов и Nature на Мария Никодимова. В категория „Идеалната баня за моето семейство” победители са проектите Jazz Standard на Петя Петрова и Творческата баня на Игнат Георгиев. Публиката също избра своите фаворити от двете конкурсни категории, определени от онлайн гласуването на сайта на конкурса. Над 4000 фена на дизайнерските решения дадоха своя глас. Призът на публиката в категорията „Идеалната баня на моето семейство” съвпадна с избора на журито. Наградата спечели Мария Никодимова за проекта си Nature. В категория „Моята лична идеална баня” публиката определи за победител проекта Light Art Bath на Боряна Петрова.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg