EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Корпоративни новини от България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корпоративни новини от България

mail12:35 | 07.03.2014прегледи 2548 коментарикоментари 0


Westinghouse Electric Company подписа двустранно споразумение за сътрудничество с Техническия университет в София (ТУ - София). Споразумението е част от подготовката на потенциалния нов реактор в АЕЦ Козлодуй, използващ модерната ядрена технология– реактора AP1000®. Споразумението също така ще допринесе за подпомагане на бъдещите нужди на наскоро създадения в София Европейски център за компетенции за проектиране на системи за управление в ядрената енергетика. Като част от това споразумение, ТУ - София ще бъде домакин на поредица от лекции и семинари, които ще бъдат отворени за български студенти и други заинтересовани академични и технически представители и експерти. Споразумението ще предостави на студенти от ТУ - София уникалната възможност да участват в международно признатата лятна стажантска програма на Westinghouse, която се провежда в различни офиси и съоръжения в САЩ, включително и в централата на компанията в Cranberry Township, Пенсилвания.

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков връчи грамота на „Кауфланд България” по време на церемонията „Златна мартеница”. Търговската верига получи приза на Съюз „Произведено в България” за принос в предоставянето и промотирането на български стоки на родния пазар.

Нови назначения в българския екип на Lenovo. От 1 февруари Владислав Иванов вече отговаря за таблетите и смартфоните на компанията за 14 държави от региона на Югоизточна Европа. Владислав Иванов има 12-годишен опит в сферата на маркетинга и информационните технологии. Йовко Атанасов поема поста на Consumer business manager в Lenovo за България. Той има 15 години стаж в продажбите и маркетинга, като се присъединява към екипа на Lenovo от Samsung, където е бил IT Account manager, отговарящ за продажбите, връзките с ключови партньори и разработването на цялостна локална стратегия за бранда.

TeleTech Holdings, Inc. (NASDAQ: TTEC), световен лидер в предоставянето на аналитично и технологично базирани клиентски решения обяви, че приключи сделката за покупката на най-голямата българска аутсорсинг компания – Софика Груп. TeleTech вече има силно лидерство и сериозно присъствие чрез стабилна местна марка в Централна и Източна Европа.

Инициативата на dm "Аз подарих книга на моето читалище" събра 5 500 книги. Акцията е изцяло благотворителна и се реализира с направените от клиентите на дрогерията дарения. Инициативата се проведе с подкрепата на Съюза на Народните читалища, които разпределиха събраните книги по избрани читалища във всички градове, в които dm има свои магазини или общо в 20 града.

Българският доставчик на мрежово оборудване и компютърна периферия Ланком България подписа договор за дистрибуция у нас на продуктите на производителя на геймърска периферия GAMDIAS Technology. Тайванската технологична компания се отличава с това, че е основана през 2012 г. от запалени геймъри.

Банки

Лизинговото дружество на Пощенска банка „И Ар Би Лизинг“, обяви специални условия за лизинг при закупуване на нова селскостопанска техника. До 31 май лизинговата компания предлага промоционални лихвени нива от 3,99% за закупуване на селскостопански машини и оборудване, първоначално самоучастие на клиента от 10% и максимален срок на изплащане до 60 месеца.

Притежателите на кредитни карти от ОББ няма да дължат такси при извършване на покупки в България, чужбина и при онлайн пазаруване. В допълнение, всеки картодържател ще може да се възползва от намаление от 50 % на стандартната годишната такса за обслужване за следващата година, ако направи 24 покупки в рамките на 1 година.

На 4 март 2014 г. вливането на „Юнионбанк” ЕАД в „Първа инвестиционна банка” АД (Fibank) бе вписано в Търговския регистър. По силата на закона с вписване на вливането всички права и задължения на „Юнионбанк” ЕАД преминаха върху „Първа инвестиционна банка” АД като универсален правоприемник.

Активите на Fibank вече са в размер над 8.9 млрд. лева и банката предлага своите услуги в по-голяма клонова мрежа, която вече обслужва повече от милион и половина клиенти.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1966