EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Корпоративни новини от България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корпоративни новини от България

mail07:45 | 03.03.2014прегледи 2558 коментарикоментари 0


Две сделки в търговията на дребно бяха обявени в България пред седмицата.
Белгийската компания "Делез груп" продава веригата магазини "Пикадили" на българското дружество "АП Март". Предварителното споразумение позволява придобиване на 54-те хранителни магазина в България, но сделката ще бъде финализирана след одобрение от КЗК. Собственици на "АП Март" са Ангел Ангелов и Петър Дудоленски, като първият е син на собственика на старозагорската компания "Градус" Иван Ангелов. Приходите на "Пикадили" за 2012 г. са 194 млн. лв.
Магазините на германската "Практикер" у нас се купуват от българска компания, съобщи купувачът "Видеолукс Холдинг". Дружеството  притежава веригата "Технополис". И за тази сделка купувачът има предварителен договор с "Практикер Германия" за 9-те магазина у нас. Според последните публикувани официално данни приходите на хипермаркетите за 2012 г. са над 92 млн. лв. Окончателната сделка ще бъде финализирана след одобрение от КЗК. Германският собственик на "Практикер" обяви фалит през лятото на 2013 година и разпродаде подразделенията в Румъния и Украйна.

На среща в София с представители на различни български компании американската компания Westinghouse представи технологията за изграждане на реактори с вода под налягане АР- 1000. В края на миналата година Българският енергиен холдинг подписа споразумение с Westinghouse за съгласуване на техническите и финансовите параметри на проекта за седми блок на АЕЦ "Козлодуй". Документът позволява на двете страни да извършат предварителна работа по съгласуване на техническите и финансово-икономическите параметри на проекта. Държавата не е задължена да осигури бюджетни средства, кредитирането ще е от американската "Ексимбанк" и Японската банка за икономическо развитие и възстановяване. По думите на премиера Пламен Орешарски фактическото изграждане на Седми блок на "Козлодуй" може да започне до края на 2016-а година.

TeleTech Holdings, Inc. (NASDAQ: TTEC), световен лидер в предоставянето на аналитично и технологично базирани клиентски решения обяви, че придобива най-голямата българска аутсорсинг компания – Софика Груп. Съгласно условията на споразумението Софика Груп ще стане част от направлението „Customer Management Services” на TeleTech, което ще предоставя услуги за „управление на жизнения цикъл на клиентa” („Customer Lifecycle Management” – CLM) през множество канали, на над 18 езици в Централна и Източна Европа. Окончателното споразумение вече е подписано и придобиването ще приключи следващата седмица.
Софика Груп е създадена през 2004г. и е най-голямата българска компания в областта на предоствяне на услуги за управление на клиенти. В компанията работят 800 специалисти, които обслужват клиенти на повече от 15 езика. Софика Груп има офиси в София и Пловдив, България и в Скопие, Македония.

Международната модна верига H & M Hennes & Mauritz AB (H&M) открива първия си магазин в Северна България в Плевен. Той ще бъде разположен в „Панорама мол“. H&M ще предложи пълния си асортимент на жителите и гостите на града на площ над 2200 кв.м. Шведската марка отвори първия си магазин в България през март 2012 година. 

Китайският производител на електроника KTC се завръща на пазара у нас. Българският доставчик на мрежово оборудване и компютърна периферия Ланком България подписа ексклузивен договор за представителство и дистрибуция с високотехнологичната компания. Китайската марка присъства на пазара у нас от преди около десет години, но през последните години тя нямаше официален представител в страната. КТС е създадена през 1995 година в китайския град Шенжен (Shenzhen). Компанията се фокусира върху производството на висококачествени монитори за компютри, LCD телевизори и таблети. КТС се класира сред 100-те най-добри предприятия в сферата на електрониката в Китай за 2012 г. и сред 50-те водещи частни компании в Шенжен. Мисията на компанията е насочена към създаването на иновативни продукти и активната изследователска дейност. КТС разполага с 39 сервизни центрове в Китай, още 13 в страни като Франция, Германия и Полша, както и с офиси в Русия и Ирландия.

Откриването на Sofi a Ring Mall, който се намира до магазина на IKEA на околовръстния път на София, се отлага за септември. Това са съобщили от Trigranit Management Corporation, която управлява мола, пред europe-re.com. Първоначалните планове на инвеститорите - Fourlis Group и Danaos Group, бяха търговският център да заработи през 2013 г.
Миналата година Сотирис Янакудакис, търговски и лизинг директор на Sofi a Ring Mall, обяви при представянето на целия проект за нов квартал в района на търговския център и IKEA, че откриването му се отлага за пролетта на тази година. Според Trigranit забавянето се дължи на необходими корекции в строителството заради нуждите на един от ключовите наематели в мола – гръцката верига Notos, както и заради развлекателния център. Освен това идеята на инвеститорите е търговският център и веригата да отворят врати едновременно, а не молът да работи известно време, а веригата да открие магазина си по-късно.

Специална програма за подкрепа на експортно-ориентираните компании предлагат от Българската банка за развитие (ББР). От продуктите ще могат да се възползват както българските износители, така и чуждестранните фирми, които решат да внасят български стоки. ББР стартира и он-леднинг програма за индиректно подпомагане на земеделски производители, които ще могат да получат заемен ресурс от 14 търговски банки при преференциална лихва, не по-висока от 5,75 на сто.

Австриецът Флориан Щайнер е новият изпълнителен директор на „Порше БГ” – вносител на Фолксваген леки и лекотоварни автомобили и Ауди за България. Щайнер започва кариерата си в Порше Холдинг, Залцбург през 2007 год. Професионален опит в автомобилния бранш изгражда в представителствата на австрийския холдинг в Италия, Хърватска и Румъния. През 2009 заема длъжността финансов директор на дъщерните дружества на „Порше Холдинг” в Китай, през 2010 поема и тяхното търговско управление.
"Порше БГ" българската дъщерна фирма на австрийския холдинг "Порше" е на българския пазар от 10 години с предмет на дейност внос и търговия на едро на марките Фолксваген леки и лекотоварни автомобили и Ауди.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4151