EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Корпоративни новини от България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корпоративни новини от България

mail07:00 | 17.02.2014прегледи 2109 коментарикоментари 0


Българската фирма „АМГ Технолоджи” ООД ще бъде финансирана по международен Проект TRIPLE-S Microscope. Тя се класира на 15 място от общо 510 допустими проектни предложения, постъпили в рамките на 10-та конкурсна сесия на програма Евростарс. До този момент проекти с българско участие не са преминавали прага на качество (с над 400 т.). Одобряването на проекта от Групата на високо равнище е сериозно постижение за България.
Споразумението за финансиране се подписа след проведена процедура по договаряне, съгласно вътрешните правила и процедури на ИАНМСП. Одобрените разходи са в размер на 651 491,28 лв., като субсидията възлиза на 492 655,90 лв.
Проект Е! 8213 TRIPLE-S Microscope е с българско, австрийско и швейцарско участие и е в областта на електрониката. Българският партньор със седалище в Ботевград е микро предприятие с опит в разработката на микро електро-механични системи (МЕМС) и технологии за тяхното прототипно производство. Целта на проекта е да обедини за пръв път в един инструмент три от най-мощните микроскопи с висока разделителна способност и съответно да се създаде микроскопска апаратура, притежаваща изцяло нови възможности за охарактеризиране на наноразмерни обекти.


В Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ е постъпило уведомление за намерението на „Ливеро Естаблишмънтс“, Лихтенщайн да осъществи концентрация посредством придобиване на контрол върху „БТ Инвест“ ГмбХ, Австрия, по смисъла на Глава V от ЗЗК. "БТ Инвест" притежава близо 80% от капитала на "Булгартабак", а мажоритарен собственик на "БТ Инвест" е "ВТБ Кепитъл" (VTB Capital) с основен акционер ВТБ Банк. Не е ясно кой стои зад дружеството от Лихтенщайн.
 

В София бе открит първият самостоятелен офис на поделението на „Български пощи“ ЕАД за куриерски услуги - „Булпост“. Още два офиса заработиха във Върна и Бургас. Така “Български пощи” искат да възвърнат позициите си в този сегмент като изградят конкурентноспособно поделение за куриерски услуги с ефективна организация на работа, съобразена със стандартите и изискванията на пазара. Пощите очакват ръст в приходите от куриерски услуги с 14% през тази години в сравнение с 2013 г. Младежите, които подават документи за кандидатстване в чуждестранни университети, ще получават 15% отстъпка от цената на куриерската услуга. В момента куриерските услуги на дружеството се предлагат в 175 града в цялата страна, както и до 92 страни по света.
 

През втората половина на 2013 година Great Wall Motors, партньор на българската компания Литекс Моторс в производството на автомобили край град Ловеч, преустанови производството на компактния хеч-бек Great Wall Voleex С10 във всички заводи на марката по света. Моделът няма да се произвежда вече в завода на Литекс Моторс, съобщи компанията. По-рано през годината Great Wall Motors отдели като самостоятелен сегмент SUV моделите си. Компанията се фокусира основно върху пълната гама автомобили в този сегмент. Това е главната причина да се вземе решението за спирането на производството на компактния Great Wall Voleex С10, обяснява компанията. Новият Great Wall H6, който стартира производство в завода в Ловеч от ноември м.г., е най-продаваният SUV на най-големия пазар в света - китайския.

Международната компания за business intelligence и медийни анализи Commetric обяви назначението на новия си изпълнителен директор Дийтмар Уолтър. Той встъпи в длъжност в седалище на Commetric в София, България.

Асоциацията за защита на дребния и среден бизнес в Бургас, която обединява над 100 търговци, заведе иск в Административния съд за отмяна на текст от действаща общинска наредба и за предварително спиране на изпълнението му, с което би се допуснало навлизането на веригата Lafka в града. Това съобщи Николай Димитров, председател на асоциацията, пред медии. С текста се разрешава наематели да стопанисват повече от един павилион, ако продават цигари, вестници и пакетирани изделия, докато останалите търговци (тези, които продават само вестници, само цигари или само пакетирани изделия) имат право да наемат от общината само един обект или петно за павилион.

Швейцарската група Trisa, един от големите производители на продукти за личната хигиена, планира да изнесе част от производствената си дейност в България. Това стана ясно от съобщение, според което българското дружество от групата е купило терен от 27 хил. кв.м в индустриалния парк "София Изток" в района на Елин Пелин край София. Консултантът по сделката "Елта консулт" уточни, че там ще бъде изграден производствен и логистичен център. Първоначалната планирана от нея инвестиция в проекта е 2.5 млн. евро.

Четири туроператорски фирми, които не са представили копие от договор за застраховка "Отговорност на туроператора" в установения от закона срок, са заличени от националния Регистър на регистрираните туроператори и туристически агенти след заповеди на министъра на икономиката, енергетиката и туризма и на заместник-министъра на икономиката и енергетиката. Това съобщи МИЕ. Заличените туроператори са "Демо турс" ЕООД, , "Триана Стар Интернешънал" ООД, "Медиа ММ" ЕООД, "Астрея Холидейс" ООД.

Сертификат за инвестиция клас "А" получи компанията "Експириън България" ЕАД за проекта "Оптимизиране и развитие на бизнес процеси и високотехнологични решения". Това е вторият инвестиционен проект, който получава този сертификат от началото на годината. В процес на сертифициране са още 3 проекта в сектора на информационните услуги, с които ще бъдат инвестирани приблизително 6.5 млн. лв. и ще бъдат разкрити нови 510 работни места.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048