EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Корпоративни новини от България&света

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корпоративни новини от България&света

mail09:10 | 06.04.2015прегледи 1668 коментарикоментари 0


Нови членове на Съвета на директорите на Обединена българска банка (ОББ) бяха избрани на извънредно Общо събрание на акционерите на банката, което се проведе на 6 април 2015 г. В Борда на директорите на ОББ бяха избрани с мандат от три години Маринис Статопулос и Александрос Бенос. Те влизат в Съвета на директорите на мястото на Павлос Милонас и Панайотис Карандреас. Георги Николов бе преизбран за Ръководител на Специализираната служба за вътрешен одит на ОББ.
• Маринис Стратопулос – Генерален мениджър „Международна дейност“, Национална банка на Гърция
Маринис Стратопулос се присъединява към Групата НБГ през 2005 г. като генерален мениджър на НБГ в Белград. От 2007 до 2010 г. заема поста Главен изпълнителен директор и президент на изпълнителния борд на Vojvodjanska Banka, след което поема позицията Главен изпълнителен директор и председател на Борда не директорите на Banca Romaneasca. От 2014 г. е Генерален мениджър „Международна дейност“ в Национална банка на Гърция. Стратопулос притежава магистърска степен по финанси от Университета в Ланкастър, Великобритания, както и бакалавърска по бизнес администрация от Американския колеж „Дерий“ в Гърция.
• Александрос Бенос – зам. Генерален мениджър на „Управление на риска на Групата“, Национална банка на Гърция
Александрос Бенос се присъединява към Групата НБГ през 2000 г. като старши мениджър по кредитния риск, а от 2010 г. заема поста директор на дирекция „Контрол и архитектура на риска на Групата“ в Национална банка на Гърция. През 2013 г. поема и дирекция „Пазарен и оперативен риск на Групата“ в качеството си на зам. Генерален мениджър на „Управление на риска на групата“ на НБГ.
Бенос притежава докторска степен по финанси от Университета в Станфорд, САЩ, както и магистърска степен по икономика от Университета на Кеймбридж, Великобритания. Член е на Американската финансова асоциация (AFA), Американския институт по финансов мениджмънт (AIFM), Френската финансова асоциация (AFFI) и др.

 

Вецлар – Бош Термотехника, Германия, и Midea CAC (Midea Commercial Air-Conditioner Division), Китай, планират създаването на джойнтвенчър за производство на системи с променлив дебит на хладилния агент (VRF) в Китай. Съвместното дружество ще работи за глобалния пазар на отоплителни, вентилационни и климатични системи. VRF системите се използват за охлаждане и отопление на промишлени сгради. Централата на съвместното дружество ще бъде във функциониращия завод на Midea в Хефей, провинция Анхуи. През първата година там ще работят 100 служители. Производството трябва да стартира през януари 2016 г. Сделката трябва да бъде одобрена от институциите. Финансовите условия по споразумението няма да бъдат оповестявани.

Съвместното дружество ще произвежда различни VRF системи, интегрирайки технологиите на Midea CAC и системния опит на Бош Термотехника. Развоят и научно-изследователската работа ще бъдат обща задача. Дейността ще се съсредоточи върху адаптирането на продуктите към специфичните изисквания на различните регионални пазари. VRF системите ще се продават в целия свят основно от Бош Термотехника с марка Bosch.

Компанията за потребителски кредити „Провидент Файненшъл България“ съобщи за назначаването на двама нови членове на мениджърския си екип в България: Тодор Петков е новият финансов директор на Провидент, а Балаж Кароли - новият оперативен директор. Двамата заеха тези позиции през март 2015 г.
През последните 10 години Тодор Петков е заемал различни позиции в най-голямата холандска застрахователна компания Achmea. Преди присъединяването си към Провидент той е бил финансов директор и член на Управителния съвет на EUREKO Румъния (дъщерна компания на Achmea), където е ръководил екип от 25 служители. От 2010 г. до 2013 г. Тодор Петков е оглавявал Отдела за планиране, отчетност и контрол в Oranta Insurance (също дъщерна компания на Achmea) в Москва. В периода преди това той заема позицията на старши анализатор в Отдела за бизнес развитие на Achmea в Холандия, където е работил предимно по стратегическото развитие и сливания и придобивания.

Балаж Кароли заема позицията оперативен директор през февруари 2015 г., след като преди това е бил регионален оперативен мениджър за Източна България. Той идва в България от унгарския екип на Провидент, където е работил 7 години. В Унгария Кароли е бил регионален оперативен мениджър в град Кечкемет, където ръководи екип от 50 служители и почти 500 кредитни консултанти.
Преди това Балаж Кароли е мениджър „Ефективно представяне“ на ниво клон в Будапеща и мениджър „Развитие“ в гр. Печ, Унгария. Балаж Кароли е завършил психология и човешки ресурси в Университета в Печ.

Европейска авиокомпания еasyJet откри своята нова база на летище Скипхол в Амстердам и представи плановете си за развитие, чрез базиране на четвърти самолет на летището от октомври 2015 г. Новата база осигурява работни места, по-голям избор на дестинации и успешната комбинация от ниски цени и любезно обслужване на еаsyJet. С разполагането на допълнителен самолет ще бъдат създадени около 40 нови работни места и общо техният брой на летището ще нарасне до 160.
Скипхол е първата дестинация на еasyJet извън Великобритания още от 1996 г. Откриването на базата в Амстердам позволява на еasyJet да въведе девет нови дестинации: Корфу, Дубровник, Хамбург, Ибиса, Ница, Олбия, Палермо, Тулуза и Венеция, с което общият брой на дестинациите от Амстердам става 29. По-рано тази седмица авиокомпанията обяви, че ще открие линия от Амстердам до Милано Линате, която е удобна за бизнес пътниците поради близостта на летище Линате до центъра на Милано.
Миналата седмица еasyJet откри своя 25-та база в Порто, Португалия. Два самолета на авиокомпанията са базирани на летището и компанията планира да удвои маршрутите, които предлага от региона. През това лято ще бъдат открити три нови маршрута от Манчестър, Бристол и Лондон Лутън до Порто.
еasyJet започва дейността си в Португалия през 1999 г. и лети до 48 дестинации в Европа в момента, като е третата по големина авиокомпания в страната с 12% пазарен дял и повече от 4 милиона превозени пътници през 2014 г. Превозвачът лети до Фаро, Фуншал, Порто и Лисабон, а от 29 март вече свързва Лисабон с Понта Делгада (Азорски острови).
 


Тагове: еasyJet, Bosch
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 896