EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Корпоративен туризъм от Индия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Корпоративен туризъм от Индия

mail09:30 | 21.01.2013прегледи 367 коментарикоментари 0


Основният интерес на индийските туроператори е насочен към възможностите за почивка на т.нар. корпоративни туристи. Това стана ясно по време на международното туристическо изложение SATTE 2013 в Делхи, което се проведе от 16 до 18 януари и в което България участва за първи път.

Практиката за т.нар. корпоративни туристи е особено популярна в Индия като вид социална политика на фирмата. Това са групи от определени компании, които почиват в чужбина за сметка на своя работодател. Те са почиващи с висока платежоспособност, които търсят разнообразие за своята почивка, поясни ръководителят на Службата по търговско-икономически въпроси в Делхи Стефан Йонков.
Четири български компании участват в изложението SATTE 2013 и представят възможностите за разнообразен отдих в нашата страна. Основната част от офертите им е съсредоточена върху обиколните турове както в нашата страна, така и комбинирани между България и съседните държави. Предлагат се основно обиколни турове в Казанлък и Розовата долина, Велико Търново, Рилския манастир и други. Тези възможности, както и спа и голф туризма са особено предпочитани от индийските туристи. Специалният интерес, който предизвика България на изложението, е свързан с възможностите на страната да предложи уникална комбинация от различни видове туристически преживявания, хубаво вино и лукс на достъпни цени.
България е поставена на трето място в Европа в класацията на Върджин мъни за най-добра дестинация за семейна почивка през 2013 г., изпреварена само от Майорка и Париж (http://www.marketwire.com/press-release/the-best-european-destinations-for-the-family-1744716.htm). Този факт допълнително повиши интереса към нашата страна като туристическа дестинация по време на изложението. Ежедневно българските туроператори обменят контакти и оферти с около сто свои колеги от Индия.
SATTE 2013 е най-голямото специализирано туристическо изложение в Азия, в което участват над 35 държави. То е наложено в Индия поради големия интерес на индийците към пътуванията в чужбина./МИЕТ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg