EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Коридор 10 е приоритет за Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Коридор 10 е приоритет за Сърбия

mail10:10 | 07.12.2009прегледи 883 коментарикоментари 0


Играждането на коридор 10 от Унгария до границата с България е въпрос от голяма важност за икономическата политика на сръбското правителство, заяви премиерът Мирко Цветкович, цитиран от Танюг.
Реализирането на проекта ще насърчи икономическата дейност и ще благоприятства откриването на нови работни места.Трябва да използваме бюджета и да възприемем един по-мащабен подход в инфраструктурния сектор, за да открием нови работни места и да подпомогнем растежа на БВП, каза още Цветкович.
Русия ще отпусне на Сърбия кредит от 200 милиона долара в началото на следващата година, съобщи руският заместник-министър на финансите Дмитрий Панкин, цитиран от Танюг и Б92.
Споразумението за отпускане на кредита може да бъде подписано до края на годината, посочи той. Панкин припомни, че преговорите с Белград вече са приключили и че е било постигнато принципно споразумение за условията на кредита.
Сърбия поиска от Русия заем на стойност един милиард евро, с който да покрие част от бюджетния си дефицит и да финансира инфраструктурни проекти, припомнят медиите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg