EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Концесиите - решение за летищата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Концесиите - решение за летищата

mail12:45 | 12.09.2016прегледи 1528 коментарикоментари 0


Концесията е най-правилното решение за дългосрочното развитие и конкурентоспособността на българските летища. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, по време на днешното официално откриване в София на международната конференция „Европейско и американско партньорство на авиационния бизнес и инвестициите“.

Министър Ивайло Московски каза още, че изграждането на модерна летищна инфраструктура изисква време и значителни финансови средства. За да бъдат осигурени постоянни и достатъчни по обем инвестиции, е избран подходът на концесионирането на летищата в страната. Към момента са предоставени на концесия за период от 35 години летищата във Варна, Бургас и Горна Оряховица, допълни той. През тази година са открити концесионни процедури и за останалите две международни летища в София и Пловдив.

Министър Ивайло Московски изрази увереност, че конференцията ще помогне за подобряване на транспортната свързаност между Америка и Европа, и по-специално Югоизточна Европа. По думите му, регионът притежава голям потенциал за развитие. Като конкурентни предимства на България министърът подчерта либерализираният авиационен пазар, цялостното прилагане на европейските и международните стандарти, построените наскоро пътнически терминали в летищата София, Пловдив, Варна и Бургас, както и обновените писти на летищата във Варна и Бургас.

В областта на управлението на въздушното движение, министър Московски заяви, че България участва в европейската инициатива „Единно Европейско небе“ с функционален блок от въздушно пространство „DANUBE FAB“, който работи от края на 2012 г. Тази инициатива значително ще помогне за постигане на устойчив растеж във въздушния транспорт в региона, чрез повишаване на безопасността и ефективността на разходите за аеронавигационни услуги, както и ограничаване на вредното въздействие на въздушния транспорт върху околната среда, допълни още той.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153