EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Конфискуваха 316 т. месо с изтекъл срок на годност

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Конфискуваха 316 т. месо с изтекъл срок на годност

mail17:15 | 10.05.2010прегледи 1561 коментарикоментари 0


316 097 кг. месо, месни и рибни продукти бракуваха ветеринарни инспектори от склад на фирма „Саф Магелан” АД в Пазарджик, съобщават от пресслужбата на Министерството на земеделието и храните.  При съвместна проверка, извършена на 3 май 2010 г., инспектори от Регионалната ветеринарномедицинска служба (РВМС) – Пазарджик и Регионалната служба за борба с организираната престъпност са установили несъответствие в срока на годност върху етикетите на продуктите и суровините и вписаната в търговските документи информация. Под възбрана са поставени още 27 палети (около 11 тона) с месо и месни продукти, чийто произход и срок на годност все още се изяснява. В склада е установено и наличие на 866 181,261 кг. годна за реализация продукция с изрядни документи.
Продукти и суровини от склада на фирма „Саф Магелан” АД в гр. Пазарджик не са влизали в търговската мрежа и в преработвателни предприятия. Бракуваните суровини и продукти ще бъдат унищожени в екарисаж. Складът е поставен под постоянен контрол от инспектори на Държавния ветеринарно-санитарен контрол. Инспекторите са проверили и склада на фирмата в гр. София. При проверката не са били установени нарушения.
На собственика на склада – фирма “Саф Магелан” АД, ще бъде съставен акт за административно нарушение.
Преди година Благоевградският окръжен съд оправда напълно бизнесмена Георги Георгиев от Ямбол, обвинен в извършване на подобно престъпление - контрабанден внос 75 тона 20-годишно канцерогенно месо от Ирландия през 2005 г.
През 2006 г. бизнесменът беше заподозрян и за внос на други 46 тона негодно за консумация месо. Доказателства за издаване на осъдителна присъда обаче на бяха намерени.




 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg