EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Контейнери за стари мебели във В.Търново

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Контейнери за стари мебели във В.Търново

mail15:03 | 19.09.2018прегледи 570 коментарикоментари 0


Контейнери за стари мебели и други отпадъци от дърво ще бъдат поставени в кварталите на Велико Търново. Инициативата е на Общината и на компанията „Кроношпан“ и се прави за улеснение за жителите на Старата столица. Първият от новия тип контейнери ще бъде локализиран в квартал „Бузлуджа“ още тази седмица, а поетапно това ще се случи и в другите по-големи жилищни комплекси в града.

Повод за мярката са зачестилите сигнали за оставени стари мебели край съдовете за битова смет или директно в тях. Наредбата за опазване на околната среда задължава както жителите на града и населените места в общината, така и юридическите лица да организират транспортирането на този тип смет до oбщинското депо за строителните отпадъци, намиращо се близо до с. Леденик.

С новите контейнери пред търновци се открива още една възможност за превозване на този тип дървени отпадъци и за последващото им рециклиране.

Друг вариант пред юридическите лица е да транспортират старите мебели и оборудване от дърво директно до базата на „Кроношпан“ ЕООД.

/ПЦ Община Велико Търново/

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1968