EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Конкрус за облачни изчисления

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Конкрус за облачни изчисления

mail09:30 | 17.05.2012прегледи 438 коментарикоментари 0


Български организации могат да подават предложения за научни разработки в областта на облачните изчисления. В регионалния конкурс в рамките на европейски проект SEERA-EI участват шест страни от Югоизточна Европа – България, Гърция, Молдова, Румъния, Сърбия и Турция. Общият бюджет за всички участници е 600 хил. евро, а за българските организации – 50 хил.евро.
Предложения за проекти ще се приемат от 15 май до 5 септември 2012 година в електронна система, създадена за конкурса. До 5 август участниците имат право на предварително подаване за проверка на допустимостта на предложенията.
Целта на конкурса е да насърчи сътрудничеството между университети, изследователски организации, предприятия от различните страни в региона. Предложенията за проекти могат да се подават и от консорциуми от представители на най-малко три различни страни от Югоизточна Европа. Максималното финансиране, което може да получи един съвместен проект е 150 хил. евро.
Подробна информация за конкурса е публикувана на интернет страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg