EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Комунистите: Има зърнена криза

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Комунистите: Има зърнена криза

mail17:00 | 25.01.2011прегледи 908 коментарикоментари 0


Може да има зърно, но то е договорено за износ и се изнася. Увеличението на цената на хляба е с 20% спрямо цената от юли 2010 г., каза Нинова. Ще има ли пшеница до края на годината, запита тя. Положението с цената на хляба излиза извън контрол. Има липса на контрол от страна на държавата върху износа на зърно, няма информация, не се прави текущ анализ на ситуацията, износът и досега продължава, а в същото време внасяме пшеница и то на по-висока цена, коментира депутатът. За протестите на тютюнопроизводителите Нинова заяви: "Те имат две искания - реколтата от миналата година да бъде изкупена, но в договорите им с фирмите изкупвачи няма посочена цена. Държавата може да повлияе на тези фирми, има начин, за да защити производителите". "Нашето правителство има грешна политика към този сектор, а ние смятаме, че той е стратегически, заслужава подкрепа и социално - в тези райони, освен тютюн няма какво друго да се гледа", каза Корнелия Нинова.
При обсъждането на вота на доверие миналата седмица видяхме бодрячески отчет, доста обещания от министрите бяха неадекватни на реалната политика, направи оценката си Сергей Станишев. Според него вотът не реши нито един от проблемите дори на управляващите, камо ли на българите, а ГЕРБ и правителството стават заложник на Волен Сидеров, коментира червеният лидер. "А премиерът Борисов поема лична отговорност за всички скандали и неизяснени въпроси - за записите с лекарите в Горна Оряховица, със СРС-та с участието на хора от висшите етажи на властта, а застава зад хора като милионера Бирата и други субекти", посочи Станишев.
ГЕРБ заплашва националната сигурност на страната, заяви на пресконференцията Ангел Найденов. Този извод се правел въз основа на записаното в Стратегията за национална сигурност, която ГЕРБ изготвя. Сред основните източници на рискове и заплахи за националната сигурност са правителството и мнозинството на ГЕРБ, посочи Найденов. Очакванията са, че проектът на стратегията ще бъде внесен и разгледан от парламента до средата на месец февруари, но БСП няма да го подкрепи. Причината била, че този документ запазва голяма степен на декларативност и липсва ясно изразен механизъм за оценка на рисковете.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg