EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Комитет по цените?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Комитет по цените?

mail09:20 | 07.03.2011прегледи 548 коментарикоментари 0


Държавата няма да определя, а ще контролира формирането на цените на храните по производствената верига, заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в отговор на журналистически въпрос. Министър Найденов участва в първия събор-изложение "Златни ръце български" във врачанското село Челопек, съобщи БТА. По думите му, управлението е твърдо решено да въведе контрол върху формирането на цените на хранителните продукти от началото на производствената верига до магазина, защото хората имат право да знаят как става това. Министърът отрече планираният
орган да има нещо общо с познатия от миналото Комитет по цените. Няма да определяме цени, а ще проследяваме производствения процес чрез стандарти, ако има драстични отклонения - нека хората да знаят, защото в крайна сметка изборът е техен, заяви Мирослав Найденов.
Той допълни, че подобен контрол има не само в Испания, но и във Франция, Словения, Унгария и в други страни от Европейския съюз. Проучваме техния опит и ще вземем най-подходящото за нас, уточни той, като не се ангажира със срок, в който контролът върху формирането на цените ще бъде въведен. Проверките, извършвани от Агенцията по безопасността на храните показват, че в зимните курорти се предлага некачествена храна, коментира още Мирослав Найденов, цитиран от БНР. Мерките са масирани и всъщност доказва, това, за което имах съмнение, че се опитват, особено в големите планински курорти, недобросъвестни търговци и ресторантьори да пробутват храни с минал срок на годност, при недобра хигиена на приготвяне на храните и тези, които бъдат хванати ще усетят строгостта на агенцията и на закона.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg