EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Коментари за Южен поток в българските издания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Коментари за Южен поток в българските издания

mail09:19 | 02.12.2014прегледи 727 коментарикоментари 0


Общите теми за централната преса днес са Отказът на Путин да строи "Южен поток" през България, класацията на ВУЗ-овете и проектобюджета за догодина.

В специална статия за вестник Преса, бившият главен прокурор Никола Филчев обобщава: "Криминалният преход към капитализъм роди олигархията. Загубихме 27 милиарда долара от приватизацията. От фалита на банките стотина си присвоиха седем милиарда германски марки", казва Филчев пред изданието.

"Министерството на образованието не съгласува бюджета за 2015 година, Росен Плевнелиев също недоволен от парите за армията" е водещото заглавие на Дума. Един от коментарите във вестника е озаглавен: "Връщат науката обратно в мизерията".

Председателят на здравната комисия в парламента, ген. Стоян Тонев, съобщава в специално интервю за Труд, че се очаква, от средата на следващата година, 10 на сто от здравната вноска да остава за пациента в индивидуална партида. Обмисля се безплатно лечение в санаториум за хората над 65 години.

Две стряскащи заглавия на първа страница на Земя: "13-годишно дете заразено със СПИН" и "268 водни бомби". Става дума за 268 язовира с неизяснена собственост, които представляват реална опасност за сигурността на държавата, пояснява вестникът.

Новинар информира от първа страница "Плащат пенсиите на студентския празник", пощите ще дават пенсиите от осми до 17 декември включително.

Капитал дейли избира за водещо заглавие казаното от регионалния министър Лиляна Павлова, че строителството на магистрала "Хемус" ще продължи към Плевен през 2015 година.

Проф. Иван Илчев предупреждава в интервю за Стандарт: "Скоро няма да има български университети в световната класация топ 500".

Напусналият "Патриотичния фронт" депутат Велизар Енчев казва за изданието, че няма да се присъединява към друга партия, а ще работи от името на българските пенсионери.

"Незаконната сеч масово се легализира с документи", пише вестник Сега. Гражданското сдружение "За Ботевград" оповести как страната ни се обезлесява и как в малките населени места населението не се противопоставя от страх от физическа саморазправа.

За едно смолянско село без кмет, забравеното от Бога Чуреково, разказва в днешния си брой 24 часа. Тук бившият депутат Петър Курмбашев има малка водноелектрическа централа, а другият бивш депутат Илия Баташки има вила. Въпреки това, пътят за селото е черен, канализацията е стара, електрическите стълбове стари, имало е период от 20 дни без ток, разказват местните.

"Полагам много усилия да спра трафика на ценности", заявява в интервю за "24 часа" генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. "За да правим културен туризъм, трябва да опазим автентичността на историческото наследство. оттам идва тревогата ми за Несебър или парка пирин", казва още Бокова.

Монитор препечатва коментар на "Юръпиън войс", според който главната война на Путин е войната на нерви.

Телеграф информира за поредната измама в интернет, продават се страници и профили от социалните мрежи.

Бившият ректор на Софийския университет, проф. Боян Биолчев, констатира в интервю за Новинар: "Единственото вредно същество е човекът, даже за себе си. Нещата, които преживяваме, много често се дължат на нежеланието да признаем злото в нас"./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg