EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Колко струва "Произведено в Швейцария"?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Колко струва "Произведено в Швейцария"?

mail07:00 | 12.03.2013прегледи 873 коментарикоментари 0


Колко струва марката "Произведено в Швейцария" за потребителите, които изключително много внимават за произхода на това, което ядат или носят? Според производителите на часовници - много, отбелязва Ройтерс. Защитата на марката е от изключително значение за имиджа на сектора, рентабилността и бъдещия растеж, коментират много производители на луксозни часовници, а проучвания на университетите в Санкт Гален и Цюрих сочат, че цената на луксозен часовник почти може да се удвои.

Както обаче при много други продукти в глобализирания свят, има неяснота по въпроса кое прави един часовник швейцарски, а тази неуточненост има последици за качеството и приходите, отбелязва БТА. Проблемът е част от предложеното на швейцарския парламент ново законодателство за регулиране на използването на марката "Произведено в Швейцария" за храни, услуги и промишлени продукти.
На фона на борбите на политиците и лобистките групи за това кои продукти, сред които са сирената, джобните ножчета и тъкачните машини, да бъдат обозначавани с марката, шансовете да бъде приет законът тази година са малки. Много производители на часовници се безпокоят все повече от забавянето на решението на проблема, който според тях е спешен.
При първите обсъждания в двете камари на парламента долната камара настоява, че 60 процента от стойността на промишлен продукт трябва да бъде от Швейцария, за да носи марката "Произведено в Швейцария", както предлага правителството. Горната камара е на мнение, че 50 процента са достатъчни. Ако не бъде намерен компромис за процентите и по много други въпроси, ще има още два кръга на обсъждания във всяка камара през следващата половин година. Ако не бъде постигнато споразумение, проектозаконът пропада.

 


Тагове: марка,
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886