EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Колко струва гълъб?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Колко струва гълъб?

mail09:30 | 21.10.2011прегледи 1413 коментарикоментари 0


Десетки собственици на гълъби от България, Гърция и Македония взеха участие в четвъртата изложба-базар на гълъби в Петрич, организирана от дружеството на гълъбовъдите, с председател бизнесмена Стефан Йовчев, съобщи в. „Струма”. Най-скъпа беше породата “Плевенски гълъб”, който се търгуваше между 1600 и 2000 лева.
Братята Андон и Йордан Стоеви от Петрич са сред хората, които отглеждат различни породи гълъби, в това число и Плевенски. Сред хората от Петрич, които активно се занимават с това хоби, са още Йордан Георгиев, Борислав Борисов, Николай Славчев, международният съдия по борба Венцислав Филчев... Доскоро това е било активно хоби и на заместник-кмета Христо Георгиев, който поради многото си ангажименти се отказал от хобито си. Стефан Йовчев поясни, че от 15 години отглежда различни породи гълъби.
Докато течеше изложбата-базар петричките бизнесмени Кирил Георгиев, Огнян Тренев, Христо Дремджиев и Пламен Попстоянов сериозно спореха кои са най-добрите гълъби. Кирил Георгиев, който досега не е проявявал интерес към гълъбите, извади тесте банкноти и започна да се интересува от изявените гълъбовъди кои са най-добри птици, за да си купи. По-късно си взе за дома гълъб, но не каза каква цена е платил.
Сред атракцията бе и продажбата на порода кучета самоед, които се предлагаха от Нина Маркова от град Сандански. Тя ги търгуваше по 350 лева за кученце. Предлаганите самоеди бяха на 47 дни. От Кюстендил пристигна бизнесменът Кирил Величков, който от години отглежда гълъби. Не бе докарал на изложбата-базар гълъби, но живо се интересуваше от предлаганите породи.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg