EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Колко реално струва един самолет?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Колко реално струва един самолет?

mail08:10 | 16.02.2019прегледи 1145 коментарикоментари 0


Колко струва един самолет? Половината от каталожната му цена за Еърбъс, според Ройтерс. Отстъпките от цената, които правят големите самолетостроители, са публична тайна в авиационния сектор, но Еърбъс (Airbus) разкри мащабите на намаленията, които предоставя на авиокомпаниите на този високо конкурентен пазар, информира агенцията.

От години самостроители като Еърбъс и Боинг (Boeing) обявяват гръмогласно получените от тях поръчки, но при много по-високи каталожни цени от реалните цени на самолетите на пазара.

Последните данни, публикувани от Еърбъс говорят, че отстъпките от цените на самолетите са средно около 50%. Европейският самолетостроител беше принуден да разкрие нетната стойност на огромния си списък с поръчки на пазарни цени в съответствие с новите счетоводни норми Ай Еф Ар Ес 15 (IFRS 15).

Годишните резултати на групата отчитат поръчки за 460 милиарда евро (519 милиарда долара) в сравнение с 997 милиарда евро по каталожни цени преди година. Въпреки че Еърбъс оттогава има нови поръчки, той също така е доставял самолети, което означава, че двете серии цифри са като цяло съпоставими, според анализатори.

Източници от сектора са на мнение, че по принцип самолетите се продават на половината от обявената в каталозите цена. Тя обаче може да се променя в зависимост от параметрите на двигателя например.

Но каталожните цени не са напълно безполезни. Те служат да се изчислява изглаждането в зависимост от движението на инфлацията между датата на поръчката и датата на доставката, което става години по-късно. Това е важен източник за допълнителни приходи за самолетостроителите, отбелязва Ройтерс.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886