EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Колко работни места губи Германия от Брекзит?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Колко работни места губи Германия от Брекзит?

mail12:30 | 19.02.2019прегледи 588 коментарикоментари 0


Около 100 000 работни места могат да бъдат застрашени в Германия, ако Великобритания напусне Европейския съюз без споразумение, сочи проучване, публикувано във в. "Велт ам зонтаг" и цитирано от ДПА. "В нито една друга страна отражението върху заетостта като цяло не е толкова голямо, колкото в Германия", посочи един от авторите на проучването, Оливер Холтемьолер.

Изследването взима предвид само загубата на работни места, която ще бъде предизвикана от спад на износа в резултат на нови мита за вноса във Великобритания в случай на нерегламентиран Брекзит, но не и по-нататъшни заплахи за пазара на труда като например намаляване на готовността да се инвестира.

В Германия автомобилостроенето ще бъде най-засегнато от спада на износа. По отношение на служителите най-голямо отражение ще бъде усетено в заводите на Фолксваген (Volkswagen) във Волфсбург и на Бе Ем Ве (BMW) в Динголфинг-Ландау, провинция Бавария. Според проучването във Волфсбург ще бъдат засегнати 500 работници, а в Динголфинг-Ландау - 265.

Като цяло изследователите от Института за икономически проучвания в Хале и университета Мартин Лутър Кинг в Хале-Витенберг виждат най-големи рискове за провинции Баден-Вюртемберг, Бавария и Северен Рейн-Вестфалия, докато почти никакви работни места няма да бъдат в опасност в Източна Германия.

Освен Германия, според проучването, Франция ще бъде сред най-засегнатите страни от ЕС при Брекзит без сделка, като се очаква там да бъдат застрашени 50 000 работни места. В Китай в опасност ще са около 59 000 работни места. В съотношение с населението, ефектът ще бъде най-голям в Малта и Ирландия.

Според проучването 612 000 души по света могат да изгубят работата си в случай на некоординиран Брекзит.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3820