EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Колко пари имат германците?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Колко пари имат германците?

mail10:34 | 29.01.2019прегледи 611 коментарикоментари 0


Както е известно, германците са богат и пестелив народ. Но с колко пари разполагат те? За мнозина това се оказва голяма изненада. Ето информация от германската Федерална банка:

Както съобщава германската Бундесбанк, само за последните три месеца спестяванията на германските граждани са нараснали с 76 милиарда евро. Днес те са в размер на над 6 трилиона евро. Една шестица с дванайсет нули!!! В тази сума не се отчитат 12,5-те милиарда германски марки, останали по чекмеджетата след въвеждането на еврото. Впрочем, тези милиарди в банкноти и монети и до днес могат да бъдат обменени в евро. В споменатите 6 трилиона не са включени и парите, вложени в недвижими имоти, които междувременно непрекъснато поскъпват.

Разликите в заплатите в Германия продължават да са критични. Най-добре платени са служителите в Хамбург, а в източната част на страната работещите получават далеч по-малко, посочва Германското федерално бюро по труда. (03.08.2018)

Германската Федерална банка информира, че най-голямата част от спестяванията съставляват парите в брой и натрупванията по банковите сметки - става дума за 2,5 трилиона евро. Малко по-малко от тази сума са вложените пари в надеждните застраховки "Живот". Що се отнася до акциите, тук германците са малко по-внимателни - 643 милиарда евро. А други 595 милирада евро са вложени в инвестиционни фондове.

Федералната банка включва в положителното салдо и кредитите, които в последно време германците вземат с голямо удоволствие, тъй като лихвите по заемите понастоящем са рекордно ниски - между 1% до 2,5% за потребителските кредити и под 2% за ипотечните кредити. Бундесбанк съвестно сумира всички дългове на германските граждани и всичките им парични задължения. Банката стига до извода, че германските граждани разполагат с 4277 милиарда евро "чиста пара" (4,27 трилиона евро). Данни за разпределението на тези парични средства сред германското население обаче няма. /Дойче Веле

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg