EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Колко ефективни са електроуредите? Инфографика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Колко ефективни са електроуредите? Инфографика

mail06:50 | 15.06.2017прегледи 1277 коментарикоментари 0


zoom_ssszoom_ssszoom_sss

Колко струва един киловатчас?

zoom_sss

Използването на ефективни уреди е един от най-лесните начини да спестите електричество. Много от нещата у дома като лампи, телевизори, фурни и прахосмукачки идват с етикет, който помага на потребителите да оценят тяхната енергийна ефективност. Европейският парламент гласува по предложение за опростяване на системата и още по-лесни сравнения.

Енергийната ефективност означава получаването на еднакво качество с по-малка енергия. За да насърчи спестяването на енергия, Европейският съюз въведе през 1994 година скáла, която класифицира уредите от А (най-ефективни) до G (най-неефективни). Постепенно производителите подобриха своите продукти и скáлата бе разширена до А+++. Това обаче означава, че повечето перални машини например са в клас А или по-висок, което затруднява потребителите при сравняването.

Затова Парламентът сега гласува да се възстанови първоначалната скáла от А до G и да се въведе механизъм за променянето й, за да може тя да се адаптира към бъдещи подобрения, без да се създават нови класове.

zoom_sss


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014