EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Колко богат е Тръмп наистина?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Колко богат е Тръмп наистина?

mail14:49 | 22.05.2009прегледи 5593 коментарикоментари 0


DonaldTrump1Нюйоркският бизнесмен Доналд Тръмп знае каква цена може да има едно име, пише Юрген Калва в германския вестник Франкфуртер алгемайне цайтунг, цитиран от БТА.
Затова Тръмп с удоволствие слага името си на всеки небостъргач, който построи.
От десетилетия 62-годишният бизнесмен печели най-вече от хазартния си бизнес в Атлантик Сити, който обаче пострада тежко от кризата. Напоследък Тръмп се прочу с предаването Стажантът, участниците в което се борят да получат работа в неговата империя. Неотдавна той отново попадна в светлината на прожекторите като организатор на конкурса за красота Мис Вселена, когато еднолично реши да не дисквалифицира мис Калифорния Кари Прежaн, критикувана заради полуголи снимки и изказване по въпроса за гей-браковете.
Един журналист бе първият човек, който се осмели да оспори сърцевината на създадения от самия Тръмп мит и да попита: Колко голямо е всъщност състоянието на Доналд Тръмп?
Над четири милиарда долара? Една консервативна според Тръмп оценка. Или само между 150 и 250 млн. долара, както твърди след обстойно проучване Тимъти ОБрайън, репортер на в. Ню Йорк таймс, който през 2005 г. издаде книгата Нацията Тръмп.
Отговорът трябва да даде съдът в град Камдън, Ню Джърси, тъй като предприемачът, който преди десет години едва се размина с фалита, заведе дело срещу ОБрайън.
Според Тръмп твърденията на журналиста са клевета, която уврежда репутацията му на успешен бизнесмен. Адвокатите на ОБрайън призоваха съдията да отхвърли иска, а решението ще бъде оповестено след два месеца. Дългият срок отчасти се дължи и на това, че съдия Мишел Фокс трябва да работи с показания под клетва, в които Тръмп демонстрира твърде неясно боравене с фактите.
Нетното ми имущество варира, заявява предприемачът. Състоянието ми се увеличава и намалява според борсовите тенденции. Както и според отношението и усещането, твърди бизнесменът.
При предварителното изслушване ОБрайън представя копие от документ на Deutsche Bank, която преди сключването на кредитно споразумение с Тръмп изчислява личното му състояние на 788 млн. долара.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg