EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Коледа във Виена и в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Коледа във Виена и в София

mail17:05 | 07.12.2013прегледи 1301 коментарикоментари 0


От средата на ноември до Коледа най-красивите и популярни места във Виена се превръщат в коледни базари. Носи се аромат на вурстчета, сладки или горещ пунш. Освен традиционни коледни сладкиши и топли напитки, могат да се купят коледни декорации, ръчно изработени оригинални подаръци, керамика и др. Има специална детска програма, както и коледна музика на живо.
В пространството около кметството / Rathausplatz/ са разположени най-много павилиони - около 150, 70 къщички има на Maria-Theresien-Platz. Коледните базари пред дворците Шьонбрун и Белведере се отличават с особена имперска атмосфера. Коледен базар има разбира се на ключовия площад Karlsplatz, а за първи път тази година 26 къщички са поставени на емблематичния Stephansplatz, където също се предлагат висококачествени продукти от Австрия. Макар и малък, коледен базар за пръв път се появи и на най-известния пазар Naschmarkt.
В София за трети път се провежда Немски коледен базар. Тази година е разположен в Градската градина - беше открит на 22 ноември и ще приключи на 22 декември. И тук има много забавления за децата, коледни работилници, куклен театър, Дядо Коледа, с Адвент календар се отброяват дните до Коледа.
Каква е разликата между оригинала и репликата в София вижте на снимките, любезно предоставени от виенската община, както и на тези, които организаторите на базара у нас са публикували на страницата си във Фейсбук.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg