EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кой ще оценява активите на АЕЦ "Белене"?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кой ще оценява активите на АЕЦ "Белене"?

mail17:30 | 12.11.2012прегледи 601 коментарикоментари 0


Две дружества и едно обединение подадоха оферти за извършване на оценка на активите и пасивите, свързани с проекта АЕЦ "Белене".
До крайния срок, който изтече днес, в Националната електрическа компания постъпиха оферти от Обединение "Машелектропроект и партньори" (което включва "Машелектропроект - Стоянова и Симов с-ие" и още две дружества ), от "Ърнст и Янг България" ЕООД и от "Брайт консулт" ООД.
Зад събирателното дружество "Машелектропроект - Стоянова и Симов с-ие" стоят Мая Стоянова и Людмил Симов, като дружеството извършва основно оценка на търговски предприятия и вземания, на машини и съоръжения, на недвижими имоти и на интелектуална и индустриална собственост.
"Ърнст и Янг България" се представлява от Йоанис Мистакидис и Диана Николаева - Митровска. Дружеството е фирма-членка на Ърнст и Янг Глобъл Лимитед. То беше консултант на "Енемона" по продажбата на дяловете й в Ломско пиво АД и Агро Инвест Инженеринг АД. През миналата година компанията бяха ангажирана да извърши законови одити за финансовата 2011 на АЕЦ "Козлодуй" , "Булгаргаз" , БЕХ, НЕК, "Мини Марица- Изток", ТЕЦ "Марица изток 2", "Южен поток България" АД.
"Брайт Консулт" ООД е частната оценителска и консултантска фирма на бившия зам.-министър на икономиката и енергетиката в кабинета "Сакскобурготски" Валентин Първанов. Дружеството прави преди години на три пъти оценки на "Бояна филм", които предизвикаха бурни дискусии в общественото пространство. Правило е и ликвидационна оценка на "Химснаб България" АД, както и пазарна оценка на "Албена инвест холдинг" АД.
Обществената поръчка е за "оценка на обособени активи и пасиви, свързани с проекта АЕЦ "Белене", с готовност за тяхното отделяне". НЕК е готова да даде от собствения си бюджет половин милион лева без ДДС на фирма, която отговоря на условията за участие в поръчката и гарантира да приключи работа в рамките на два месеца. Не е ясно колко точно иска всеки един от участниците в процедурата, тъй като предстои в близките дни да бъдат отворени ценовите оферти. Основен критерий за избор на изпълнител, обаче, е най-ниската предложена цена.
Участниците в обществената поръчка трябва да са имали минимум общ оборот за последните 3 години в размер на 1,5 милиона лева и за този период да са направили поне две оценки на търговски предприятия и вземания. Сред изискванията за участниците се иска: "придобит опит в оценка на търговски предприятия и вземания, чиято обща стойност надвишава 100 млн. лв.", иска се и опит в оценката на машини, съоръжения и оборудване, които се използват в енергетиката. /БГНЕС

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg