EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кой продава повече? Lenovo или HP?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кой продава повече? Lenovo или HP?

mail16:45 | 11.10.2012прегледи 569 коментарикоментари 0


Китайската компания Lenovo зае мястото на Hewlett-Packard - HP като най-голям производител на персонални компютри в света, според предварителните данни на фирмата за маркетингови проучвания Gartner, цитирана от BBC.
Lenovo e произвела 13,8 милиона компютри през третото тримесечие спрямо 13,55 милиона, доставени от HP.
Данните на компанията за проучвания IDC обаче поставят на първо място HP, макар да сочат, че разликата между двете компании се стопява.
Според IDC HP е доставила 13,9 милиона компютри, което дава на компанията дял от 15,9% от световния пазар, а на Lenovo се пада дял от 15,7% с доставени 13,8 милиона компютри.
Според анализатори Lenovo е сред най-добре представящите се производители на персонални компютри напоследък и вероятно ще увеличи пазарния си дял.
Третото място в класацията на Garther зема Dell с доставени 9,22 милиона единици и пазарен дял от 10,5%. Данните на Garther и IDC сочат, че общите доставки на персонални компютри са намалели с 8% през третото тримесечие спрямо същия период на миналата година. Търсенето на персонални компютри е подкопано от забавянето на световната икономика, както и от нарастващата популярност на таблетите.

 

 


Тагове: Lenovo, HP, продажба
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg