EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кой как продава фалшиви стоки?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кой как продава фалшиви стоки?

mail14:30 | 08.08.2013прегледи 645 коментарикоментари 0


България е на четвърто място по произход на фалшиви стоки, конфискувани в ЕС, след Китай, Хонконг и Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщи Европейската комисия, цитирана от Франс прес.
Както и досега най-голяма част от фалшификатите на стойност близо 1 милиарда евро, иззети на външните граници на ЕС, са от Китай - 64,5 процента, а от специалния китайски административен район Хонконг - 7,8 процента - който е начело при фалшивите сиди-та. Следват ОАЕ и България.
Сред останалите страни членки на ЕС е Гърция, с 2 процента от конфискациите.
Хонког е и основен източник на алтернативни тютюневи изделия като електронни цигари и никотинови пълнители, докато повечето фалшиви храни идват от Мароко, посочи комисията, цитирана от ДПА. Конфискуваните стоки от ОАЕ са 8,37 на сто.
Европейският комисар по митническата и данъчна политика и борба с измамите Алгирдас Шемета изтъкна, че фалшификатите подкопават легалния бизнес и за заплаха за безопасността на потребителите.
Около 40 милиона фалшиви стоки са конфискувани миналата година, което е много по-малко в сравнение с 2011 година, когато бяха иззети 115 милиона фалшификата. Европейската комисия обаче обяснява намалението с използването на по-малки пратки с фалшиви стоки.
Начело на списъка са фалшивите цигари, следвани от различни стоки като бутилки, лампи, лепило, батерии и прах за пране, уточни Брюксел. Като стойност фалшификатите от Китай са над 87 на сто от общата стойност, преди Турция (4 на сто), ОАЕ (2,6 на сто) и Мароко (1,9 на сто), допълва АФП. Около 90 процента от конфискуваните стоки са унищожени.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg