EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кой е Мениджър на годината?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кой е Мениджър на годината?

mail11:39 | 22.10.2013прегледи 1070 коментарикоментари 0


Изпълнителният директор на банка ДСК - Виолина Маринова е Мениджър на годината. Тя беше избрана късно снощи на официална церемония сред 10 финалиста от рекордните 73-ма кандидати. Традиционната годишна награда за управление съвпадна с 15-тия рожден ден на списание Мениджър.
Виолина Маринова е с над 40-годишен стаж в банка ДСК. Започвайки от банков служител, преминавайки през редица ръководни постове, тя става член на УС и главен изпълнителен директор на ДСК.

Тази година чужденците сред десетимата финалисти са двама, за разлика от миналата, когато беше един. В десетката тази година влязоха три дами - инж. Боряна Манолова – главен изпълнителен директор на Siemens България, Виолина Маринова – председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК и Елена Маринова – президент и съдружник в "Мусала Софт".

Наред с тях, на финалната права на надпреварата бяха още Ивайло Борисов – главен изпълнителен директор на "Евромаркет Груп", Ивайло Пенчев – изпълнителен директор на Walltopia, Милтос Триантафилу – главен оперативен директор на холдинг "Бела България", Орлин Попов – собственик и генерален мениджър на най-голямата верига ресторанти в България Happy Bar & Grill и Happy Sushi, Пламен Митев – представител на групата "Вили Бетц" за България, част от която е "Балкан Стар", Сергей Андронов – председател на УС на "Лукойл Нефтохим Бургас" и Цветан Ботев – председател на холдинг "Химимпорт".

Конкурсът преминава през три етапа. Първият е практическо покриване на критериите за допустимост, които са: 2 години управленски опит, ръководство на компания с оборот от не по-малко от 10 милиона евро или с 50 служители и мениджърът да прекарва не по-малко от 50% от времето си в България. На втория етап акцент са финансовите показатели на компаниите. Разглежда се тригодишен период от време. В тази, втора фаза на оценка, се разглеждат корпоративните практики, които са установени в съответната компания и политиките за корпоративна-социална отговорност. На базата на събраните оценки се прави финалният списък с десетимата финалисти. Втората фаза на конкурса приключва с обявяването им. Третата, финална фаза оценява личностните характеристики на десетимата кандидати. В този етап се правят различни интервюта, не само с кандидата, но и с негови колеги и служители, за да могат да се измерят качествата му в основните области като лидерство, управление на ресурси и хора, стратегическо мислене. Тази трета, финална фаза приключва с определянето на мениджъра на годината.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1036