EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кои жп връзки са приоритет?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кои жп връзки са приоритет?

mail13:30 | 11.07.2013прегледи 481 коментарикоментари 0


Основен приоритет през следващия програмен период на ОП „Транспорт“ ще бъдат развитието на железопътната инфраструктурата и на проектите за подобряване на интермодалността. Това каза транспортният министър Данаил Папазов в тв интервю. По думите му усилията ще бъдат насочени в няколко направления – жп връзката между сръбска – турска/гръцка граници, както и направлението Видин – София. „Много важни са и транспортните възли във Варна и Русе, които са връзката между реката и морето, затова за следващия програмен период ще предложим за финансиране и линията, която ги свързва“, допълни той.
„Пътните проекти остават приоритет, но на европейско ниво по-голяма тежест се дава на железопътните“, заяви министърът. Той поясни, че ще се работи за завършване на АМ „Струма“, изграждане на АМ „Хемус“, проучват се и възможности за финансиране на АМ „Черно море“.
„Изключително важни за развитието на транспортната система са и интермодалните терминали“, каза министър Папазов. По думите му всички анализи показват, че такива пунктове трябва да има не само на големите Черноморски пристанища, но и във Видин.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg