EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Когато мутрите протестират + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Когато мутрите протестират + видео

mail07:39 | 18.08.2017прегледи 24495 коментарикоментари 0


Със сегашния модел на нискобюджетен, алкохолен туризъм, един чужд турист в България харчи 534 долара, пише в профила си в социалните мрежи вицепримиерът Валери Симеонов, който настоява заведенията по Черноморието да спазва часовете, в които могат  да пускат силна музика.  В Румъния - $762, в Португалия - $1238, в Сърбия - $925. България изостава дори от Африка, където средно за континента чужд турист харчи $618. В Зимбабве с диктатура и хиперинфлация - $827, в Замбия - $642, в Ботсвана - $977, в Уганда - $836. Дори Судан след разцепване, революция и геноцида в Дарфур, изкарва повече от чуждестранен турист от България. Това се опитваме да променим и прилагането на закона за всички е първата стъпка, отбелязва още Симеонов.

Ето още от написаното от него.

Какво чета в новините от един испански уеб сайт: Община Сан Хосе в Ибиса е въвела ограничение на звука на плажовете от 65 децибела. На клубовете са дадени 6 месеца да се адаптират към новата регулация. Досега ограничението е било между 80 и 85 децибела, но се е нарушавало през уикендите.
Полицията на Сан Хосе ще може да запечатва и конфискува музикалните уредби на клубовете, в които автоматичното ограничение на звука е манипулирано - те изглежда имат вградени от общината уреди, които не позволяват на уредбите да пускат по-силна музика от указаното (струва си да се проучи).
Повишават се глобите за нарушения, от 15 - 300 000 евро на 30 000 - 300 000 евро.
За частни домове с прекомерен шум се налага глоба от 12 000 евро.
Сан Хосе е замразило всички входирани разрешения за отваряне на нови плажни клубове и дискотеки, като на съществуващите 16 плажни дискотеки се забранява живата музика от DJ-еи до влизане в сила на новите регулации.

Тоест, в Ибиса не просто отдавна има ред и разделение между купон и почивка, но и продължават да затягат дисциплината. Само у нас едни хора ни убеждават, че беззаконието, самоуправството и престъпността са единственият начин да има летен туризъм и забавления.

Когато 90% от бургаските плажове се държат от Маргините, Маджо и Радо Слънцето, да протестират техните служители срещу налагането на закона е все едно Ал Кайда да протестира пред Европейската Комисия!  Черноморието има пълната подкрепа както на премиера Борисов, така и на прокуратурата. Това написа още вицепремиерът Валери Симеонов.

Междувременно премиерът Бойко Борисов заяви, че вицепремиерът Валери Симеонов действа според закона. Повече вижте във видеото.

Проверка на Върховната административна прокуратурата е установила, че морски общини са удължавали незаконно в наредбите си времето, през което се допуска шум от заведенията. Дотук са установени нарушения в документите, издадени от общините в Шабла, Каварна, Варна и Несебър.

Законът за защита от шума в околната среда забранява озвучаването на открити площи на заведения за хранене и развлечения в жилищни зони и курорти от 23 часа до 7 сутринта. Забранява и разширяването на тези граници в общинските наредби. Върховната административна прокуратурата обаче е установила, че в община Несебър например, към която е инспектираният напоследък от вицепремиера Симеонов "Слънчев бряг", забраната за използването на жива музика и озвучителна техника в заведенията без шумоизолация по време на активния сезон започва в 0 часа. През останалите месеци е от 22 часа. Същото е и в община Каварна. Открити са и разрешения, в които часовият диапазон на забраната е диференциран според местонахождението на заведенията, с въвеждане на по-ранен час за жилищни зони и на по-късен за курортите.

От прокуратурата уточняват, че законът не прави подобно разграничение. За нарушенията са сезирани компетентните окръжни прокуратури.  

 

 

Снимка: Фейсбук

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144