EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Когато бирата събира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Когато бирата събира

mail14:31 | 13.06.2018прегледи 1604 коментарикоментари 0


Брюксел, 7-8 юни. Конгресен център Скуеър. Най-голямата съсловна организация, „Пивоварите на Европа” е събрала над 700 личности, повечето от които с решаващ принос за състоянието и бъдещето на втората най-популярна след чая напитка в света. Ето и обобщена картина на събитие номер едно в бирения свят за годината, осъществена с подкрепата на Съюза на пивоварите в България.

С няколко часа разлика в една и съща зала говорят обутият в къси панталонки основател на Микелер и придруженият от невидими охранители президент на АБИнБев. Давид срещу Голиат? Ни най-малко. Мике наблягаше на бройката свои нови бири годишно (100+), намалели след като си е построил пивоварна. Карлуш Бриту от своя страна предложи ясна визия за хуманизма на бирата в един все по-виртуален свят.

Ако може да се синтезират две основни направления в дебатите, това са растежът, по-скоро устойчив и автентичността, възможно най-добре обмислена. На фона на нарастващото място на поколенията, родени с новия век, тенденциите с малки изключения конвергираха около ключовото място на качеството на бирата, значимостта на бранда (продуктът отминава, брандът не се забравя) и не на последно място, превръщането на всеки човек в медия.

Отделна част на срещата, успоредна на тази, бе техническата с последните открития и практически съвети към пивоварите.

Заключителният дебат бе с фокус тенденциите. Ако за Карлсберг пътят е към намаляване на алкохола и приближаване към разхладителните напитки (позиционирани като adult refreshments и от опериращите най-вече в Чехия японци Асахи - нищо чудно, и в Дания, и в Чехия повечето пивоварни правят и сода), за маркетолозите от Евромонитор най-голямото предизвикателство идва с растящата легализация на марихуаната и съдържащите я напитки. Развитието на нови стилове и възможните кръстоски между тях бяха много точно определени от основателя на една от най-иновативните италиански крафт-бирени компании, Дел Дукато като „кръстосано отпрашване” с вдъхновение от локалното, включително изкуството, литературата и музиката. Още двама лектори обърнаха внимание на термина „глокален”, използван спрямо актуалния джаз още в апроксимациите джаз и бира, които авторът на „Езикът на бирата” представя в последните десетина години. А добре подготвените импровизации са много по-интересни от мейнстрийма в бирата, а най-вече в джаза, събрани вече в интернет-базираното Бирено радио на Федор Вогел, издател на холандското списание Beer Magazine.

 

 


Тагове: Брюксел, бира
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg