EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Кога последно боядисвахте у дома?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кога последно боядисвахте у дома?

mail12:00 | 13.08.2013прегледи 721 коментарикоментари 0


През последните 12 месеца около 76% от запитаните граждани са ползвали продукти за боядисване (боя/ латекс или лак) в рамките на домакинството, показват резултати от проведено проучване*. Покупката на продукти за боядисване от страна на гражданите се характеризира с относително ниска честота – обикновено тя се извършва веднъж на 2-3 години (в около 40% от случаите). Малко над 1/3 от лицата споделят, че купуват продукти за боядисване веднъж годишно или по-често.
В почти 50% от случаите, жената има последната дума относно избора на цвета на латекса. Мъжът пък, от своя страна, има водеща роля при финалната селекция на марка латекс.
zoom_sss
zoom_sss
Гражданите предпочитат сами да извършат боядисването в дома си, като главно това прави мъжът в семейството. Все пак около 30% се доверяват на майстор.
Когато трябва да се купят материалите, първо се търси съвет от приятели и познати. Интервюираните майстори споделят, че имат няколко предпочитани марки латекс, измежду които правят своя избор, докато при потребителите нещата са следните:
zoom_sss
Цената, качеството и доброто покритие на латекса са основните критерии, оказващи влияние върху потребителския избор. Ето по какви критерии се извършва изборът:
zoom_sss


* Реализирано през месец май 2013 г. проучване на Pragmatica, по поръчка на Оргахим, сред майстори и граждани, правили ремонт през последните 12 месеца. Проучването е предоставено специално на EconomyNews.bg.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg