EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кога да се носят ръкавици?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кога да се носят ръкавици?

mail10:55 | 18.05.2020прегледи 423 коментарикоментари 0


Европейското бюро на Световната здравна организация предупреждава за възможността за поява на нови взривове и пикове на Covid-19 в някои европейски страни, каза проф. Тодор Кантарджиев. Той подчерта, че не бива да забравяме правилата за превенция, като отбеляза, че „в нашата страна засега мерките работят“.

Той припомни правилата, важни в епидемична ситуация:

„Най-важното беше хората да се научат да спазват отстояние, да не се ръкуват излишно, да не се целуват и прегръщат с познатите си, които срещнат на улицата, да не се събират в групи от много хора.

Винаги да предпочитат откритите пространства пред закритите. В закритите пространства трябва да се носят маски, често да се мият и дезинфекцират ръцете.

Когато си вкъщи  - ги миеш с топла вода и сапун, когато си в служебна обстановка  - ги дезинфекцираш“, поясни Кантарджиев и направи подробни разяснения на препоръките за ползване на ръкавици. Той подчерта, че ръкавиците е добре да се ползват от служители в магазини и банки например:

„Много се заговори за ръкавиците. Слушайте, ръкавици се ползват от служители, които постоянно са в контакт с потенциално замърсени с коронавирус предмети, работят с пари. Работиш на касата  - взимаш парите на хората, връщаш рестото, работиш постоянно с пари, да речем че си шофьор на такси и прочие.

Ръкавици се ползват, когато трябва много често да дезинфекцираш ръцете си.

Ръкавици се дезинфекцират най-добре със спирт или с друг дезинфектант, да не ти уврежда кожата. Когато рядко е необходимо да дезинфекцираш и миеш ръцете си, спокойно може да си без ръкавици.

Но помниш - културният човек  20-ина пъти на ден си мие ръцете или ги дезинфекцира, и помниш, че не бива да си пипаш лицето, носа, устата и очите, ако ръцете не са ти чисти...

На ръцете вируса „умира“ за 10-15 минути, ако ръката ти е достатъчно потна и достатъчно топла, но не трябва да се разчита на това - хубаво е да се ползват дезинфектанти, а ако имаш възможност  - най-добре с топла вода и сапун“ да се измият ръцете, каза Тодор Кантарджиев. /БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg