EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ковчежникът на Саркози се оттегля

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ковчежникът на Саркози се оттегля

mail09:25 | 13.07.2010прегледи 426 коментарикоментари 0


Френският президент Никола Саркози призова министъра на труда Ерик Вьорт, около когото се завихри скандал за незаконни политически дарения, да се оттегли от поста на касиер на неговата партия Съюз за народно движение (СНД), въпреки че беше оправдан по всички подозрения, предаде Reuters.
Саркози заяви, че Вьорт продължава да се ползва с пълното му доверие и ще остане начело на пенсионната реформа, която се очаква да влезе в действие през октомври. Президентът се стреми да сложи край на аферата, за да ограничи щетите върху репутацията на правителството, отбелязва Reutres.
"Името му беше изчистено от всякакви подозрения и нямам причина да искам да се отърва от него", заяви президентът в изказване по телевизията. Въпреки това той уточни, че за да избегне евентуални обвинения в конфликт на интереси, е разговарял с Вьорт и го е помолил да се посвети изцяло на пенсионната реформа.
Президентът подчерта, че е твърдо решен да осъществи своя план за увеличаване на пенсионната възраст от 60 на 62 години и да накара хората да влагат по-дълго пари в пенсионните фондове, за да могат да получават пълни пенсии, а Франция да избегне ескалация на дълга, подобна на тази в Гърция и Португалия. Саркози възнамерява да изпълни намеренията си въпреки очакваните протести през септември.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4196