EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Ковид & цената за германската икономика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ковид & цената за германската икономика

mail13:07 | 27.05.2021прегледи 1890 коментарикоментари 0


Преодоляването на последиците от пандемията от Covid-19 струва на Германия близо €300 млрд. Това пише днес в. "Велт", позовавайки се на изчисленията на Института за германска икономика (IW) в Кьолн.

Ще минат години, преди да може да се компенсират загубите и да се балансират структурните отклонения, е заявил пред изданието ръководителят на института Михаел Хютер, цитиран от ТАСС.

Само през последните три тримесечия (от четвъртото на 2020 г. до второто на тази година) разходите за преодоляване на кризата възлизат на почти €140 млрд., от които една трета е свързана с новия локдаун заради втората вълна на коронавируса.

Темпът на ваксинациите се засилва и това е важен сигнал за икономиката. Въпреки това не е нужно да се поддаваме на илюзията, че тази криза няма да остави още следи, предупреди Хютер.

И в момента в Германия е в сила локдаун, но не толкова строг, колкото през зимата. Училищата и детските градини са отворени, музеите и галериите в някои провинции работят. Много региони започват да смекчават ограничителните мерки и вече са отворили ресторантите и хотелите на открито.

  


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg