EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КНСБ настоява за промени в ЗОП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КНСБ настоява за промени в ЗОП

mail07:45 | 12.06.2013прегледи 643 коментарикоментари 0


КНСБ настоява за промени в Закона за обществените поръчки - улеснен достъп на повече фирми до процедурите, в т.ч. малки и средни предприятия. Това се посочва в позиция на синдиката, изпратена до медиите. Сред исканите промени са още да не се допускат до процедурите фирми, нарушаващи трудовото законодателство и минималните договорени трудови стандарти, при поръчки за
бързооборотни стоки да се дава предимство на преките производители. Синдикатът настоява законът да се промени така, че да не се допуска неговото заобикаляне, когато се изпълняват  поръчки между свързани лица.
Сред спешните мерки, които Конфедерацията смята, че трябва да предприеме правителството, са избор на членовете на т.н. "регулатори" от парламента. Ефективен обществен контрол върху дейността на регулаторите да се осъществява от обществени надзорни съвети с право на отлагателно вето върху непрозрачни и необосновани проекторешения на регулаторите. Синдикатът е за недопускане на офшорни фирми до участие в приватизация и до търгове по ЗОП, както и за увеличаване капитала на Българска банка за развитие /ББР/. Предлага се приоритетно предоставяне на средства за банката по инициативата "Джереми" за преференциално кредитиране на малки и средни предприятия. Създаване на преференциални кредитни линии за експортноориентираните производства и Използване на офисите на "Български пощи" ЕАД за създаване на клонова мрежа на ББР, искат още от КНСБ.
 


Тагове: ЗОП, КНСБ, промени
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg