EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

"Книги за смет" - къде и кога?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Книги за смет" - къде и кога?

mail16:00 | 09.04.2015прегледи 1184 коментарикоментари 0


И тази година екологичната кампания „Книги за смет” ще се случи в няколко града в цялата страна. Организаторите издателство Smart Books и фондация Credo Bonum, с помощта на партньорите им от посолството на САЩ в България, Българо-американска кредитна банка, Екопак България, The Mall, община Бургас и община Пловдив ще подарят книга на всеки в замяна на един килограм пластмасови отпадъци.
Кампанията ще се състои на 25 април от 10 до 13 часа пред Общината в Пловдив, на 26 април от 10 до 13 часа пред Паметника на Съветската армия и пред THE MALL в София, на 9 май от 10 до 13 часа пред Драматичен театър „Иван Радоев” в Плевен и на 16 май от 10 до 13 часа пред Пантеона в Бургас. Две различни локации ще има тази година в столицата за улеснение на желаещите да участват от по-далечните квартали. Както всяка година точките са специално подбрани, за да бъдат максимално близко до спирките на метрото и градския транспорт за по-удобно придвижване.
Върнете 1 килограм пластмасови отпадъци и в замяна ще получите талон, с който може да вземете своята безплатна книга, от предварително подбрани заглавия. Всеки, предал 2 или повече от 2 килограма, ще получи и втори талон. Трети талон няма да бъде предоставян, независимо от обема на предадените отпадъци. Ограничението се поставя, за да могат повече хора да се възползват и получат безплатна книга.
За събирането на пластмасовите отпадъци в избраните градове ще бъдат поставени жълти контейнери за разделно събиране на Екопак България. Събраните отпадъци допълнително ще бъдат сортирани по вид пластмаса и след това ще преминат процеси на рециклиране. След дългия процес на преработка отпадъците ще заживеят нов живот.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1970