EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кмет на 2014: Димитър Николов, Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кмет на 2014: Димитър Николов, Бургас

mail13:30 | 14.11.2014прегледи 1116 коментарикоментари 0


Бургаският градоначалник Димитър Николов спечели приза "Кмет на годината 2014". Това стана във финалната вечер от второто издание на конкурса, в който кметове гласуват за кметове. По време на най-големия форум на 264-те общини в България, Димитър Николов получи своята награда от председателя на Народното събрание Цецка Цачева и миналогодишния носител на приза - Йорданка Фандъкова.

"Благодаря за номинацията, гласуването, подкрепата и доверието на всички кметове на български общини. Бургас това лято и през есента беше сполетян от голяма трагедия - две сериозни наводнения, което ни се отрази изключително тежко. В първите минути на тези бедствия ми се обадиха десетки приятели - кметове - всеки с готовност да помогне. Искам да благодаря за подкрепата на всички. Това да бъдеш оценен от свои колеги, носи друго значение на наградата. Всеки един мой колега знае пред какви трудности сме изправени в момента, не само с оперативните програми, а и с природните бедствия, които сполетяха общините в последните месеци. Искам да пожелая пълен мандат на този кабинет, успех на новото правителство. Очакваме много работа, да се изтеглят срокове за отваряне на новите оперативни програми - въпрос на седмици е да стартира реално новият програмен период, през който местната власт е основен бенефициент", каза кметът Димитър Николов.

Кметовете се съревноваваха в осем категории.
В останалите категории призовете взеха: В категорията "Успешно привличане на инвестиции" бе отличен кметът на Пловдив Иван Тотев, в категория "Усвояване на евросредства" приза взе кметът на София Йорданка Фандъкова.
Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев взе приза в категория "Опазване на околната среда". В категория "Развитие на туризма" беше отличен Петър Паунов - кмет на Кюстендил. Приза в категория "Адекватна реакция при криза" получи Даниел Панов, кмет на община Велико Търново.
Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров беше отличен в категория "Поддържане и развитие на спорта".
В специалната категория "Кмет на гражданите" бяха присъдени два приза.
Наградата за голяма община над 20 хил. жители в тази категория взе Атанас Камбитов, кметът на община Благоевград.
Приза за малка община в тази категория отиде при кметът на Мъглиж Господин Господинов.
Специалната награда "Добри европейски практики" отиде при Таня Христова - кмет на община Габрово.
Конкурсът има за цел да постави във фокуса на общественото внимание активността на българските кметове от всичките 264-общини в страната, техните добри постижения и полезни практики за изминалата календарна година. Гласуването в конкурса "Кмет на годината" се проведе в интернет-платформата му в периода 1 - 31 октомври 2014 г.

На церемонията присъстваха още министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, бургазлийката Ивелина Василева - министър на МОСВ, Джордж Кремлис от Главна дирекция "Околна среда" на ЕК, представители на бизнеса и медиите.

Заключителните думи на кмета Димитър Николов по време на награждаването бяха следните:

"Наближава празникът на Бургас - 6 декември, Никулден. Ние, бургазлии, сме гостоприемни и всеки може да ни дойде на гости - тръгвате по магистралата и карате само направо".

Снимка: Пресцентър Община Бургас
Източник: Община Бургас, Агенция Фокус


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4097