EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ключов булевард в Русе е модернизиран

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ключов булевард в Русе е модернизиран

mail09:05 | 13.01.2023прегледи 1021 коментарикоментари 0


Ключов булевард в Русе е модернизиран по проект, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество "Интеррег VА Румъния-България 2014-2022". Това съобщи за БТА Ивайло Кадишев - директор на общинската дирекция "Международни политики, стопански дейности и анализи" в крайдунавския град. 

Той обясни, че проектът "Добре развита транспортна система в Еврорегион Русе - Гюргево за по-добра свързаност с TEN-T мрежата" е приключил преди месец. Водещ партньор е румънската община Гюргево.

Началото на дейностите е поставено на 7 септември 2018 година. Срокът за осъществяването им е бил удължен от 30 на 51 месеца заради проект на местното дружество ВиК в Русе, свързан с изграждане на ВиК-инфраструктура. 

В румънската община Гюргево е рехабилитирана и модернизирана около 6,6 км улична инфраструктура. Създадена е и обща система за събиране и обработка на данни за трафика.

В Русе е изготвена и съвместна стратегия за оптимизиране на транспортните условия в трансграничния регион - на български, английски и румънски езици. Монтирани са и две високотехнологични камери на ремонтирания бул. "Липник". Информацията от тях постъпва в центъра за видеонаблюдение в общината.

Общата стойност на проекта за двата партньора е малко над 7,8 млн. евро, като сумата за община Русе е 3,2 млн. евро.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg