EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Клинтън официално кандидат на демократите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Клинтън официално кандидат на демократите

mail09:37 | 27.07.2016прегледи 2126 коментарикоментари 0


Шейсет и осем годишната Хилари Клинтън официално бе посочена във вторник от конгреса на Демократическата партия в САЩ във Филаделфия за кандидат за Белия дом на изборите през ноември. Бившата първата дама влиза в американската политическа история като първата жена кандидат за президент от основна политическа партия в САЩ. В съответствие с резултата, бившата ръководителка на дипломацията на САЩ получи подкрепата на мнозинството от делегатите, като надвиши 2382 гласа, необходими й за да спечели номинацията. Тя официално ще приеме подкрепата в четвъртък вечерта в края на партийния конгрес.

Хилари Клинтън във вторник заяви, че делегатите от Демократическата партия са „поставили най-голямата пукнатина“ в стъкления таван за жените, след като тя стана първата жена, номинирана за президент от основна политическа партия, предава AFP.

„Ако има малки момичета, които са останали до късно да гледат, нека им кажа само едно, че аз може да съм първата жена президент, но някоя от вас е следващата“, отбеляза Клинтън.

Делегатите на конвенцията на Демократическата партия на САЩ, които се избрани от поддръжниците на сенатор Бърни Сандърс не вярват, че зад разбиването на базата данни на партията седят хакери от Русия, предава РИА Новости.

„Ръководството даже не отрича съдържанието, а бърза да обвинява Русия. Готови са да създадат катастрофа във външната политика, вместо просто да признаят, че са сгрешили. Председателят на партията си подаде оставката, а останалите си седят на местата“, заяви делегат Джена Харис.

„Това само доказва, че изборите са фалшифицирани от самото начало и всички (от ръководството на партията) са се опитвали да заглушат човек (Сандърс), който защитаваше интересите на хората… Всички си затвориха очите за това“, заяви делегат Хенри Уерто от Калифорния. „Преди четях приказки, но вече не го правя“, добави той, коментирайки съобщенията, че Русия седи зад изтичането на имейлите.

„Не знам какво ще бъде през ноември (на президентските избори), но имам още три месеца, за да помисля над това“, заяви делегат, запитан дали в крайна сметка ще подкрепи Хилъри Клинтън.

Организацията „Уикилийкс“ (WikiLeaks) никога няма да разкрие как е получила имейлите на сътрудниците на Националния комитет на Демократическата партия (НКДП), чието публикуване доведе до силен политически скандал, предава ТАСС. Това съобщи във вторник пред телевизия CNN създателя на „уебсайта за изтичания на информация“ Джулиан Асандж.

По-рано представители на предизборния щаб на бившия държавен секретар Хилъри Клинтън заявиха, че „хакери от Русия“ са разбили компютрите на НКДП и са качили в „Уикилийкс“ нелицеприятна за ръководството кореспонденция, за да окажат подкрепа на кандидата за президента на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп.

Асандж заяви във връзка с това: „Така наречените експерти, на които се позовава щаба на Клинтън, не анализират наши материали, а само тези данни, които бяха публикувани преди това“.

„Ние сме организация, която не разкрива своите източници и затова се опитваме да създадем максимална неизвестност за това, откъде се е появила определена информация“, заяви още Асандж.

Американският президент Барак Обама заяви, че възможно Русия да се опита да въздейства на президентските избори в САЩ, след изтичането на имейлите на Националния комитет на Демократическата партия, която експерти свързаха с руски хакери, предава Reuters.

Обама заяви, че ФБР разследва изтичането на над 19 хил. имейла, които показват, че комитета е предпочитал Хилъри Клинтън пред Бърни Сандърс за президентска номинация на партията.

„Това, което знаем е, че руснаците хакват нашите системи, не само правителствени, но и частни“, заяви Обама в интервю пред телевизия NBC.

„Какви са мотивите за изтичанията, всичко това, не бих могъл да посоча директно. Това което знам е, че Доналд Тръмп нееднократно е изразявал възхищение от Владимир Путин“, заяви Обама.

„Мисля, че Тръмп получи доста благоприятно отразяване в Русия“, каза още американският президент.

Кандидат президентът Доналд Тръмп опроверга информацията, че има бизнес в Русия. „Официално заявявам, че имам нула инвестиции в Русия“, обяви милиардерът на страницата си в Туитър.

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп води с два пункта пред своя опонент от Демократическата партия Хилари Клинтън, показва проучване на Ipsos, публикувано във вторник, предава Reuters.
Според запитването, извършено между 22 и 26 юли, 39% биха гласували за Тръмп, 27% биха подкрепили Клинтън и 24% не биха гласували за нито един от двамата.
През по-голямата част от президентската надпревара през 2016г. Клинтън имаше значително предимство пред Тръмп.
Обикновено кандидати печелят по-голяма популярност след националните конгреси на партиите си.

 


Тагове: Клинтън, Тръмп
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg