EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Клинтън и Тръмп на финалната права

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Клинтън и Тръмп на финалната права

mail10:17 | 16.03.2016прегледи 656 коментарикоментари 0


Хилари Клинтън и Доналд Тръмп спечелиха още гласове в поредния кръг от първичните избори за президент в Съединените щати. Един от кандидатите на Републиканската партия – Марко Рубио, се отказа от кампанията, след като претърпя поражение от Тръмп в родния си щат Флорида. Тръмп обаче загуби в Охайо от тамошния губернатор Джон Кейсик, съобщи кореспондентът на БНР в САЩ.

С победата си в Охайо, Северна Каролина и Флорида, Хилъри Клинтън отбелязва категорична преднина в лагера на демократите:

Следващият президент на страната трябва да ни обедини, за да можем всички да споделяме обещанието на Америка. Ние би трябвало да разрушаваме бариери, не да изграждаме стени. Няма да успеем с разделянето на страната на "ние" и "другите".

Доналд Тръмп загуби ключовия Охайо, но спечели в Илиной, Северна Каролина и Флорида.:

Продължаваме напред. Ще побеждаваме, но по-важното е, че ще побеждаваме в името на страната. Ще побеждаваме, ще побеждаваме, ще побеждаваме и няма да спрем. Ще отбележим големи успехи в името на страната.

Въпреки преднината си Доналд Тръмп има вероятност да не си осигури на конгреса през лятото необходимите поне 50% от делегатите. В този случай ще се задейства процедурата по т.нар. "освобождаване на делегати" и те ще могат да гласуват, за когото пожелаят, независимо от първоначалното им назначение въз основа на вота в различните щати. На фона на неодобрението спрямо Тръмп в подобна ситуация представителите на останалите кандидати биха могли да се обединят и да му попречат да спечели.

Хилари Клинтън печели предварителните избори в още два щатта – Илинойс и Мисури. Според Ем Ес Ен Би Си Доналд Тръмп печели първичните избори при републиканците в Мисури.


Тагове: Тръмп, Клинтън
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg