EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Клинтън и Тръмп изостават

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Клинтън и Тръмп изостават

mail09:45 | 13.04.2016прегледи 710 коментарикоментари 0


Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън и сенаторът на щата Върмонт Бърни Сандърс се изравняват по популярност сред поддръжниците на демократите. Рейтингът на милиардера Доналд Тръмп сред републиканците през последните дни бележи лек спад. Това сочат резултатите от национално проучване, проведено от международния социологически център Ipsos, съвместно с агенция Reuters.
За Клинтън и Сандърс вече са готови да гласуват за 48% от анкетираните граждани на САЩ, които подкрепят Демократическата партия. Според проучването, бившият държавен секретар е водила сенатора по популярност – подкрепяна от 53% от респондентите, към 9 април, когато е било проведено проучването. Сега обаче както Клинтън, така и Сандърс печелят симпатиите на 48%.
Сред републиканците фаворит е Доналд Тръмп. За него са готови да гласуват 41% от поддръжниците на неговата партия. Неговият основен съперник е сенаторът на Тексас Тед Круз, който би получил 35% от републиканските гласове. На трето място се нарежда губернаторът на Охайо Джон Кейсик с 18%. Милиардерът Тръмп е лидер в гонката на републиканците от юли миналата година, но през миналата седмица неговият рейтинг е бил по-висок с близо 3%.


Тагове: Клинтън, Тръмп
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg