EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Клинтън е "за" неограничена власт на капитала

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Клинтън е "за" неограничена власт на капитала

mail10:34 | 12.10.2016прегледи 1824 коментарикоментари 0


 Хилари Клинтън, кандидат-президентската на американските демократи, мечтае за единен пазар, основаващ се на свободната търговия и мисли, че финансовият сектор е способен и сам да се контролира и регулира. На тази мисъл навеждат откъси от речи на Клинтън, публикувани от Уикилийкс, предаде Франс прес.
 Тези позиции са в контраст с официалното становище на Клинтън, която неотдавна се обяви срещу договора за транстихоокеанско сътрудничество между САЩ и още 11 тихоокеански държави. Предизборният екип на Клинтън нито потвърди, нито отрече, че изнесените от Уикилийкс откъси са автентични. Клинтън никога не е публикувала текстовете на речите си.
В реч през 2013 г. пред бразилската банка Итау Клинтън твърди, че мечтата й е да има единен пазар на цялото американско полукълбо, със свободна търговия, отворени граници, с възможно най-устойчивата и зелена енергия. В същото слово Клинтън пледира за засилване на търговията на континента.
 В реч от 2014 г. пред Дойче банк Клинтън, която често пъти е обвинявана в тесни връзки с Уолстрийт, намеква, че регулирането на финансовия сектор трябва да дойде от самия отрасъл.
 Клинтън, която се представя за защитничка на средната класа, казва в същата реч, че съществуват предубеждения срещу хората, които са имали увенчан с успех живот, и защитава идеята политиците да имат публична и частна позиции по дадени въпроси.
 Уикилийкс вече се опита да постави в неудобно положение екипа на Клинтън, като публикува в навечерието на демократическия конгрес през юли документи, показващи нейното враждебно отношение към сенатора Бърни Сандърс, който беше неин противник на демократическите първични избори.
 Публикуваните нови документи са се съдържали в имейли на Джон Подеста, ръководител на предизборната кампания на Клинтън, чийто имейл акаунт в Гугъл е бил обект на хакерска атака, допълва ДПА.
 За речта пред Дойче банк Клинтън е получила хонорар от 260 000 долара, както личи от публикуваните от нея данни за данъчната й декларация.
 Уикилийкс съобщи в Туитър, че публикуваните имейли са първите 2050 документа от 50 000, хакнати от имейла на Подеста, който е дългогодишен сътрудник на Клинтън и бивш шеф на канцеларията на Бил Клинтън.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 959