EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Климатични промени = бедност за +100 млн. души

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Климатични промени = бедност за +100 млн. души

mail09:35 | 11.11.2015прегледи 1131 коментарикоментари 0


Измененията вследствие на глобалното затопляне могат да тласнат до крайна бедност над 100 милиона души до 2030 година, се посочва в доклад на Световната банка.

Разрушаването на земеделието и разпространението на малария може да доведе до бедност голяма част от световното население. Докладът, разпространен броени седмици преди срещата на върха на ООН по въпросите на климата в Париж, показва неравномерните последици от глобалното затопляне.

Според експертите бедните са неподготвени да се справят с климатични промени като повишаване на морското равнище или тежки суши. Докладът цитира проучвания, които показват, че климатичните промени може да доведат до спад в световната реколта от 5 процента до 2030 година и 30 процента до 2080 година.

Oчаква се големи части от Ню Йорк, Мумбай и Шанхай да бъдат залети от Световния океан. Повишаването на средните годишни температури на Земята с 2 градуса би могло да потопи част от сушата, обитавана в момента от 280 милиона души.

Дълго време въглеродните емисии ще нарастват, тъй като Индия и Китай увеличават използването на изкопаеми горива за икономиките си. Въпреки усилията за намаляване на емисиите на въглероден диоксид и други парникови газове няма вероятност климатичните промени скоро да спрат./БНТ


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg