EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Клас "Прослужено време" се запазва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Клас "Прослужено време" се запазва

mail10:56 | 20.07.2017прегледи 9871 коментарикоментари 0


Добавката за професионален опит и стаж се запазва, а темата за нейното отпадане не е в дневния ред на правителството, стана ясно след извънредна среща на синдикатите с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов.

От своя страна вицепремиерът Симеонов се извини за изразената лична позиция относно добавката за стаж и уточни, че това не е позиция на правителството.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров заяви пред журналисти в МС, че отпадането на добавката за професионален опит и стаж не е темата на България в момента. Темата на страната са доходите, липсващите кадри, увеличението на пенсиите, реформите в образованието, здравеопазването и други, заяви още Димитров. Той посочи, че през следващата седмица ще се търсят конкретните теми за плана за работа на НСТС, по които социалните партньори да намерят най-добрите решения, чрез които да се осъществят реформите през следващите години в рамките на управлението на това правителство.
Лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов също посочи, че темата не е във фокуса на общественото внимание, и каза, че според него днес тя е била свалена от дневен ред.
Двамата направиха изказванията си след работна среща при премиера Бойко Борисов в МС с участието на вицепремиера Валери Симеонов и финансовия министър Владислав Горанов.   
Дискусията за отпадането добавката за стаж и опит започна след среща на бизнеса с вицепремиера по икономическата политика Валери Симеонов, като той подкрепи работодателите добавката да бъде премахната.

Снимка: pixabay.com


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4072