EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китайците пушат все по-малко

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайците пушат все по-малко

mail15:45 | 05.06.2019прегледи 843 коментарикоментари 0


Пушенето в континентален Китай намалява, но са необходими повече усилия за ефективното ограничаване на тютюна, сочи ново изследване. Според проучването за миналата година 26,6% е делът на пушачите сред населението на възраст над 15 години. То е проведено от Китайския център за контрол и превенция на заболяванията в периода юли-декември.

Подобно изследване на центъра през 2014 г. и 2015 г. показва 27,7% пушачи от същата група. Данните излизат малко преди Световния ден без тютюнопушене, който се отбелязва всяка година на 31 май. В изследването се посочва още нарастващата обществена подкрепа за контрола на тютюнопушенето.

Повече от 90% от допитаните казват, че подкрепят пълната забрана за пушене на работното място, а повече от 95% казва, че подкрепят забраната за пушене в болници, училища и обществения транспорт. Близо 80% казват, че се надяват да се забрани пушенето в ресторантите.

Най-голямото предизвикателство пред контрола на тютюнопушенето в Китай е силната тютюнева индустрия, която е един от най-големите платци на данъци за правителството.

Въпреки растящия брой на градовете с местни наредби за контрол на тютюнопушенето, националното законодателство в сферата изостава./Радио Китай


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg