EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай:Спад на имотните инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай:Спад на имотните инвестиции

mail15:34 | 15.06.2016прегледи 754 коментарикоментари 0


През май 2016 г. инвестициите в недвижими имоти в Китай отчитат първото си забавяне за тази година, показват данни на Националното статистическо бюро, цитирани от агенция "Ройтерс".    

През май е отчетен годишен ръст на инвестициите в имоти от 6,6%. Припомняме, че през април инвестициите отчетоха увеличение от почти 10 на сто. За първите пет месеца на годината ръстът на инвестициите в имоти достига 7 на сто спрямо 7,2% за първите четири месеца.

Продажбите на имоти през първите пет месеца на годината от гледна точка на реализирани площи също забавят ръста си - до 33,2% спрямо 36,5% през април.

Новото строителство през май отчита ръст от 10,6% през май на годишна база от гледна точка на започнати площи. Намалението спрямо април е значително - през миналия месец стартиращото строителство отчете повишение от почти 26%.

Припомняме, че правителството предприе множество мерки за стимулиране на пазара на имоти, но местните власти в най-големите градове отново въведоха ограничения заради бързия ръст на цените.

Според анализатори възстановяването на пазара на имоти в Китай изостава заради ограниченията при финансирането за сектора на имотите. Според централната банка в Пекин обаче инерцията на ръста на инвестициите в имоти е вероятно да се запази в краткосрочен план.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg