EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайският хечбек Voleex ще се прави в Ловеч

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайският хечбек Voleex ще се прави в Ловеч

mail10:30 | 17.12.2010прегледи 1931 коментарикоментари 0


Китайският производител Great Wall Motor Co. ще предлага на европейския пазар хечбека Voleex, като през първата половина на следващата година ще изнася колите за Италия, а по-късно ще сглобява модела в България, като ще го продава и у нас.
Така е заявил пред Automotive News Europe Роджър Гао, мениждър на международния отдел на компанията. Според думите му Great Wall ще започне да сглобява коли в Ловеч през първата половина на 2011 г. Първоначално там ще правят автомобили само за нашия пазар.
Voleex e хечбек с 1,5-литров бензинов двигател. Засега Италия е единствената европейска страна, където Great Wall предлага продукцията си.
Близо 50 000 коли е изнесла компанията през първите единадесет месеца от годината. Основните пазари на марката са Русия и Югоизточна Азия.
В момента сглобяват автомобили Great Wall от внесени части във фабрики в Русия, Виетнам, Индонезия, Иран и Египет. През следващата година китайският производител ще отвори втори завод в Русия, а по-късно и във Филипините и Малайзия.
Агенция Speed-Press
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg