EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайските банки очакват ръст на печалбата през 2010 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайските банки очакват ръст на печалбата през 2010 г.

mail14:47 | 19.03.2010прегледи 636 коментарикоментари 0


Водещите банки в Китай ще успеят да запазят обема на кредитирането през тази година, независимо от предприетите от правителството мерки по тяхното ограничаване заради страховете от образуване балон около пазара на недвижими имоти.
При това банковият бизнес ще се окаже особено изгоден, тъй като финансовите учреждения вече се съобразиха с изискванията по отношение на размера на капитала, а нивото на лошите кредити е на приемливо ниво, съобщава Reuters.
Очаква се печалбата на 14 водещи банки в Китай, някои от които са сред най- големите и в световен мащаб според пазарна им стойност, да нарасне с над 20 % през 2010 г.
„Повишаването на диапазона и на лихвените ставки през тази година ще е от полза за банките,” смята Фан Кунксянг от Haitong Securities Co.
Очаква се лихвените нива да се увеличат с между 10 и 15 базисни пункта с около 2.5. % през тази година, след като Китай предприе мерки по затягане на монетарната политика, смятат анализаторите.
Банките ще бъдат облагодетелствани и от заложената от Пекин граница на кредитирането от 7.5 трлн. юана за 2010 г., което е понижаване спрямо миналата година с рекордните 9.6 тлрн. юана.
„Устойчивият ръст на новите кредити ще гарантира печалбата на банките,” смятат анализаторите от Phillip Securities Research.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg